Hangolódj a karácsonyra Bécsben!

karácsonyi bevásárlás

Bécsi kávé, bécsi szelet, bécsi keringő, bécsi fánk – az Osztrák-Magyar Monarchia időszaka múltunkon keresztül a mai napig egy kicsit a mi otthonunkká is teszi Bécs városát. Egy hely, ahol otthon vagyunk, mégis idegenben. Gyere, látogass el velünk egy bécsi karácsonyi vásárra, lepd meg magad és szeretteid egyedi ajándékokkal.

Itt mindent megtalálhatsz

Karácsonyi bevásárlás

A bécsi shopping city süd Európa egyik legnagyobb bevásárlóközpontja, ahol 330 bolt kínálatából válogathatsz. Megesik, hogy néhány szerettünk számára ötletünk sincs, mivel kedveskedhetnénk. Lehet, hogy csupán némi inspirációra van szükséged? A karácsonyi vásár éppen erre kínál kihagyhatatlan megoldást. A bevásárlás közben elmerülhetsz a bécsi adventi hangulatban: forralt bor kortyolgatás, sült gesztenye és más finomságok ízlelgetése közben talán már a teljes karácsonyi ünnepséget fogod tervezgetni.

A Magyarországon is ismert boltokon túl osztrák különlegességek közül is válogathatsz és persze arról sem érdemes megfeledkezni, hogy még az ismert boltok osztrák kínálata is jelentősen eltérhet a hazaitól, így szinte biztos, hogy egyedi karácsonyi ajándékokkal térsz majd haza.

Nincs karácsonyi hangulatod?

Karácsonyi díszek

Sokan érzik úgy, hogy a karácsony túl korán érkezik meg a boltokba és későn az otthonokba. Ha Te is így vagy vele, látogass el a Christmas Home boltba, ahol karácsonyfadíszek, különleges ünnepi fények és más hangulatkeltő dekorációk közül válogathatsz. Manapság egyre nagyobb divat a minimalista, dekoráció nélküli otthon, de valljuk be, lakásunk otthonosságát jelentősen befolyásolják a díszek. Az ünnepek pedig éppen az otthonosságról, melegségről szólnak – amire a hideg, hűvös napokon amúgy is nagy szükségünk van. Egy díszt a Te otthonodba, egyet pedig ajándékba is vihetsz.

Ezzel nem lőhetsz mellé

A bécsi shopping city süd-ben több különleges édességboltot is találsz, köztük a Lindt vagy a Heindl csokoládéboltjait. Utóbbi igazi bécsi édesség-különlegességeket árul, ahol kipróbálhatod az ismert Sissi tallér mellett a szarvasgombával ízesített csokoládét is. Karácsonyi ajándéknak is tökéletes választás egy ízletes csokoládé, melyet, az ünnepek táján bűntudat nélkül lehet fogyasztani.

Új szezonra új ruha?

Beautiful young woman with shopping bags standing at the clothing store

A shopping city südben több mint 100 divatmárka van jelen. Itt megtalálhatod az otthon is ismert márkák osztrák piacra tervezett kínálatát, és mellette jónéhány, Magyarországon kevésbé ismert bolttal is találkozhatsz. Az új szezonra gyakran jól jön néhány extra darab. Ha pedig ismersz olyat, aki imád vásárolni, őt akár azzal is meglepheted, hogy magaddal viszed egy karácsonyi vásárlásra. A bevásárlóközpontban olyan divatmárkákkal találkozhattok mint például a Primark, Mango, Lacoste, Hollister, Hugo Boss, Calvin Klein, H&M, Jack&Jones. És akkor a cipőboltokat még nem is említettük. Na, ki a kedvenc barátnőd, akit magaddal viszel?

Gyerekeknek keresel valamit?

Irány a Lego bolt vagy a Gamestop, de talán a MediaMarktban is akad valami, aminek örülnének! A shopping city Süd több mint 50 olyan boltot rejt, ahol biztos, hogy találsz valamit a legapróbbaknak és a jóval nagyobbaknak is. A baba játékoktól kezdve egészen a dacos kamaszokat is lekötő hobbi vagy sporteszközökig mindent megtalálsz majd.

Magadról se feledkezz meg!

Mivel lehet igazán tökéletessé tenni egy karácsonyi vásárlást? Ha nem stresszeljük túl! A helyszínen több mint 50 étterem és bár található, ahol mennyei ebédet fogyaszthatsz el vagy isteni forró csokit, esetleg karácsonyi puncsot kóstolgathatsz. Ha elfáradnál a vásárlásban, adj magadnak egy kis énidőt, hisz az ünnepek nem csupán a másikról, de önmagunkról is szólnak.