Az északi- és déli francia Alpokat kettéválasztó hosszú völgy neve Serre Chevalier, melyet kétoldalról 4000m-es csúcsok ölelnek körül égből lezúduló gleccserekkel. A modern felvonók izgalmas, hosszú pályákat kötnek össze erdőben és a növényhatár felett egyaránt, 250 km hosszan! A pályarendszer méretéhez képest kevesen síelnek itt, ezért kényelmesen csúszkálhatunk, síkirándulhatunk hegyen völgyön át. Bármelyik városban fel-, vagy lecsatolhatunk, szállásunk­hoz visz a síbuszjárat.

A Torino-i Téli Olimpia egyik kijelölt síterepe volt ez, közelsége, kiváló infrastruktúrája és dinamikus lejtésű pályái miatt. A Serre Chevalier völgy fekvésének köszönhetően márciusban is kiváló hó fogad majd Titeket. Helyi szervezőnk, Olivér pedig már annyira helyi, hogy kérésére átkategorizáltak néhány pályát és kijelöltek 2 pályán kívüli síútvonalat is! Eljönni Brianconba kötelező program a francia Alpokat járó síelők körében!

Síbérletünk érvényes egy-egy napra Les 2 Alpes, Alpe d’Huez, Puy St Vincent, Sestriere és Montgenevre síterepeire is! Ez utóbbi pályarendszerre 1 napos buszos túrát is szervezünk a nagyobb létszámú heteken.

Síközpont

Közel(ebb) esik hazánkhoz Briancon – Serre Chevalier síterepe, így elsőként lett meghódítva a komoly francia síterepek közül. Egy színes város és kis hegyi falvak várnak Titeket az Alpok csúcsainak ölelésében. Briancon XIII. századi belvárosában vagy Le Monetier faluban barangolni igazi időutazás, friss hóban esténként olyan élmény, mintha egy mesekönyv oldalait lapozgatnátok. Este, kellemes társaságban egy kancsó kiváló asztali bor egy kis eldugott kocsmában, egyrészt megfizethető, másrészt életre szóló élmény.

Briancon jelentős város. Van itt első osztályú hoki csapat, híres alpesi sportakadémia, kiváló kézműves boltok és Michelin csillagos étterem is. Monetier zseniális termálfürdőjében pedig a szabadban, gőzfelhőben ázhattok a csendes havas tájat csodálva. Villeneuve és Chantemerle falvak a legideálisabb helyen vannak a hatalmas síterep teljes bebarangolásához, és itt néhány új építésű felső kategóriás szállást is kínáltunk most számotokra meglepően jó áron!

Egyéb utazások

Ezek más utak.

Pályarendszer Az északi- és déli francia Alpokat kettéválasztó hosszú völgy neve Serre Chevalier, melyet kétoldalról 4000m-es csúcsok ölelnek körül égből lezúduló gleccserekkel. A modern felvonók...
Következő indulás
  • 2024.01.27.6 elérhető
Pályarendszer Az északi- és déli francia Alpokat kettéválasztó hosszú völgy neve Serre Chevalier, melyet kétoldalról 4000m-es csúcsok ölelnek körül égből lezúduló gleccserekkel. A modern felvonók...
Következő indulás
  • 2024.01.27.6 elérhető