Tignes és Val d’Isere együtt az Espace Killy sírégiót, azaz világ egyik legjobb síterepét alkotják. A síbérlet természetesen a teljes 300 km-nyi kiváló pályára érvényes, hatalmas távolságokkal és óriási szintkülönbségekkel (ami csak egyet jelent..sítérkép a zsebben és időben hazaindulás…). Tignes magassága miatt (2100 m) pályái végig az erdőhatár felett vannak, míg a síterep Val d’Isere felében több erdős pálya is van, erős lejtéssel, nagyobb szintkülönbségekkel, sokszor fekete jelöléssel Az olimpiai pálya bakancslistás lejtő minden profi síelőnek!
A pályák össz hossza kilométerszám alapján “csupán” 300 km, mégis a legnagyobbak (és a legjobbak) között tartjuk számon a síterepet. Hogy miért? Itt a pályák kijelölése a legtöbb francia sítereppel ellentétben kevésbé szerteágazó. Egy lifthez általában csak a 2-3 hosszabb, fő nyomvonal tartozik, és nincsenek kijelölve kis mellékágak, ami a kilométerszámot növeli, de a csúszási élményt nem annyira.
Kevés síelhető gleccser maradt már Európában, nos itt 2 is van! A mindig hideg, sima, száraz hó a pályasízés legmagasabb élményét adja. A lécek, boardok éle az erősen döntött, dinamikus kanyarokat is megtartja, nem vándorol ki belőle. Erősebb carving sível és alpin boarddal maga mennyország.
Val d’Isere – Tignes is olyan, mint 3 völgy vagy Mont Blanc, egyszer (de inkább többször) mindenképpen el kell jönni!

Tignes nyáron is nyitva tartó gleccserei, 3000 méter feletti pályái, modern, gyors felvonói, míg Val d’Isere olimpiai pályáján minden évben megrendezett sívilágkupa futamja, és persze a Folie Douce (a legkirályabb hegyi szórakozóhely), szóval ezek mind méltán teszik világhírűvé ezt a nagyszerű síterepet!

Val d’Isére hangulatos alpesi falu, több remek luxusszállodával, míg Tignes modern síközpont egy tó körül, magas, gyakran felső-kategóriás apartmanházakkal. Tignes fent egy magashegyi platón, régvolt legelőkön fekszik, Val d’Isére pedig lent a hegy aljában, az Isére folyó partján.

Tignes Le Lac részében egy viszonylag nagy wellness központ van, ami ingyenesen használható a síbérlettel.

Mivel rengeteg a fiatal a síterepen, az éjszakai élet igen is színes!

Egyéb utazások

Ezek más utak.

Ft283.310
Pályarendszer Tignes és Val d'Isere együtt az Espace Killy sírégiót, azaz világ egyik legjobb síterepét alkotják. A síbérlet természetesen a teljes 300 km-nyi kiváló pályára...
Következő indulás
  • 2024.01.27.6 elérhető
Ft254.610
Pályarendszer Tignes és Val d'Isere együtt az Espace Killy sírégiót, azaz világ egyik legjobb síterepét alkotják. A síbérlet természetesen a teljes 300 km-nyi kiváló pályára...
Következő indulás
  • 2024.01.27.6 elérhető