A titokzatos Magas-Tátra

3 nap

Hegyek – hegycsúcsok- azúrkék tavak- friss levegő.

Ha pihenésre, feltöltődésre, csodálatos látnivalókra vágysz, akkor ez a programunk Neked szól.  Csend- friss, magaslati levegő- hatalmas hegycsúcsok- fenyvesek- kristálytiszta vízesések és tavak látványa- ezek mind a Magas-Tátra természeti adottságai, amit ezzel az utunkkal szeretnénk megmutatni.

Programunk részeként ellátogatunk a Tátra nyugati oldalán lévő második legnagyobb tóhoz, a Csorba-tóhoz, felvonó segítségével a fenyvesek felé emelkedünk, a legbátrabbak 2634- méteres magasságból a Lomnici csúcsról vethetnek egy pillantást a káprázatos panorámára. A vizek szerelmeseinek elengedhetetlen a tátrai vízesések csobogása és látványa, a Tarpataki vízeséshez visszük utasainkat, majd pedig egy festői várat és templomot látogatunk meg Késmárkon.

Foglalás menete: a kiválasztott dátum után a foglalás gombra kattintva meg kell adni az utasok számát, majd a a kívánt szolgáltatásokat (félpanzió, fakultatív programok, biztosítások). A következő lépésben a tovább gombbal a foglalásunkat véglegesítjük a személyes adatok megadásával( utasok neve, születési hely, idő, lakcím, állampolgárság, oltás esetén a vakcina neve és a 2. vagy 3. oltás időpontja).

A regisztráció végeztével egy visszaigazoló mailt küldünk, majd az utazási szerződést, az utalással kapcsolatos adatokkal. Az összeg beérkezése után küldjük a számlát.

Az út minimum 30 fő foglalása esetén indul. Amennyiben a jelentkezők száma nem éri el a minimum létszámot,  a jelentkezők által befizetett összeg teljes ára visszafizetésre kerül.

Útjainkat csak Uniós digitális Covid Igazolvánnyal rendelkező utasaink számára ajánljuk.

Szlovákia és Magyarország az egymás országában használt oltóanyagokkal történt oltást elfogadja. A határátlépés során Szlovákia a digitális uniós COVID igazolványt fogadja el.

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tenné, abban az esetben a befizetett foglalási díj 100%-át visszafizetjük utasaink számára. Ebben az esetben a hatályos ÁSZF-től eltérünk.

Áttekintés

Utazás: autóbusszal

Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2021-ban:

– autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betartásával közlekedtetjük,
– az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését, illetve ózonos fertőtlenítést jelent,
– az ajtóknál elhelyezett kézfertőtlenítő folyadékok használatával törekszünk arra, hogy az utazás egészségügyi szempontból is biztonságos legyen,
– a maszk használata nem kötelező, de ajánlott,
– kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek, melyről nyilatkozni szükséges.

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges. Kérjük erre figyeljenek!

A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Dózsa György út 1. számtól, a BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt parkolóból indulnak. (a Puskás Ferenc Stadionnal szemben)

GPS:47.500645,19.100120

Lehetőséget biztosítunk menetvonalunkon történő felszállásra, mely minden esetben útiránynak megfelelően történik benzinkutak pihenőiben előre egyeztetett helyen és időben.
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak!

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet értékesítünk, melynek ára: 1.500,-Ft/fő

Törzsutasainknak lehetőséget biztosítunk  a jelentkezések és a befizetések sorrendjében a fix ülőhely kiválasztására, szabad helyek függvényében.

Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést.

Törzsutas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás:

Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén javasolt a biztosítás megkötése, hiszen ezzel a lefoglalt út árát is visszakaphatjuk utazásképtelenség esetén!
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 20 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) Amennyiben az útlemondás biztosítás  és az utas biztosítás egyben lesz kötve, a fent leírt önrész 0%.

A biztosítás díja több napos utazások esetében: Alapdíj/Részvételi díj 2,5%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 2,5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát indulás előtt idegenvezetőink ellenőrzik az autóbuszon. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
– rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk,
– milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
– kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díjáról irodánkban tájékozódhat. 

Kérjük, hogy részletesebb információért kérjen előre tájékoztatást irodánkban.
Az árak tájékoztató jellegűek, a helyek a töltöttség függvényében változhatnak, kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak és adatok, valamint leírások és információk tekinthetők ajánlatnak.
Az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk.
Amennyiben az árat euróban vagy más külföldi valutában találja, úgy az ott mellette/alatta szerepeltetett forintos összeg csak tájékoztató jelleggel van feltüntetve. Az utazásszervező fenntartja magának a jogot, hogy más árfolyamon váltsa a valutát.

Az út minimum 30 fő foglalása esetén indul. Amennyiben a jelentkezők száma nem éri el a minimum létszámot,  a jelentkezők által befizetett összeg teljes ára visszafizetésre kerül.

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tenné, abban az esetben a befizetett foglalási díj 100%-át visszafizetjük utasaink számára. Ebben az esetben a hatályos ÁSZF-től eltérünk.

Itinerary

Budapestről indulva rövid pihenőkkel megszakítva Poprád mellett haladva érkezünk a csodálatos, vadregényes Magas-Tátra hegyvidékére. Először a gyönyörű tengerszemet, a Csorba tavat keressük fel. Itt rövid sétával ismerkedünk a gyönyörű tájjal, majd a csodálatos fekvésű, már a Monarchia idején is igen kedvelt Ótátrafüred patinás szállodái és villái között élvezzük a kristálytiszta levegőt. Délután elindulunk a szállásunkra, majd a szobák elfoglalása után a szállodában vacsorázunk.

Tátralomnicban először a Tátrai Nemzeti Park érdekes múzeumát tekintjük meg. Fakultatív program keretében igazi csúcshódításra készülünk…
Ha az időjárás is kegyes hozzánk – kabinos lanovkával feljutunk a 2634 m magas Lomnici csúcshoz, ahonnan páratlan kilátásban gyönyörködhetünk a fenyőerdőkkel borított magas hegyek és a környező táj világában.
A délután folyamán pedig sikló vasúttal gyönyörű Tarpataki vízesésekhez kirándulunk.

Day 3 :
Vasárnap

Az utolsó napon Késmárk városa felé vesszük az irányt, ahol a Felvidék legszebbnek tartott híres fatemplomát és a várat keressük fel. Akik a templomba és a várba nem szeretnének bemenni, nekik szabad program biztosított. Innen rövid pihenőkkel utazunk vissza Budapestre, érkezés az indulási helyre az esti órákban.

Árak

Az árak tartalmazzák

 • Utazási költségek autóbusszal
 • Szállás 3*-os hotelben reggelivel
 • Tátrai Nemzeti Park belépő
 • Fogaskerekű vasút díja
 • Idegenvezetés
 • Idegenforgalmi adó

Az árak nem tartalmazzák

 • Étkezés: Ebéd,
 • Félpanzió:10.360,-Ft
 • Késmárki vár belépő: 1.850,-Ft
 • Késmárki templom belépő: 1.850,-Ft
 • Lanovka- felvonó díja: 9.250,-Ft
 • Útlemondási biztosítás: 1.490,-Ft/fő
 • Aegon Z1-es útlemondás biztosítás covid megbetegedés esetére: 2.680,-Ft/fő
 • Baleset- betegség- poggyász biztosítás: 1.770,-Ft/ 3540,-Ft
 • Egyágyas szoba felár: 14.800,-Ft

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Mit kell tennem, ha utastársaim közül valaki nem tud részt venni a már befizetett utazáson?

A lehető legrövidebb időn belül jelezze nekünk, ugyanis az ilyen jellegű lemondás általában kötbérköteles, és a részvételi díjból képzett százalékos összege annál nagyobb, minél közelebbi az indulás. A részletek az utazási szerződésben vannak feltüntetve.

Visszamondhatok egy már befizetett utat?

A szerződéstől való elállás általában kötbérköteles, erre részletesen kitér az utazási szerződés. Az utazásszervező kérheti a lemondásból fakadó kárának megtérítését.

Ha a honlapjukon kinéztem egy utat, de telefonon szeretném lefoglalni, megtehetem?

Igen, telefonszámainkon, e-mail elérhetőségeinken munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére. A Kapcsolat oldalon megtalálja ezen elérhetőségeket. Ügyintézőink az iroda nyitvatartási idején belül, fogadják hívását és dolgozzák fel a foglalásokat. Az online foglalást viszont éjjel-nappal lebonyolíthatja, ennek feldolgozása nyitvatartási időben zajlik.

Mire jó a BBP biztosítás? Érdemes vagy kötelező kötni?

Külföldi utazás vagy tartózkodás idejére szóló betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. A biztosítási kötvény felmutatása ellenében a külföldi orvos – sürgős szükség esetén – a beteget ellátja, és honoráriumát később a biztosítóval számolja el. Az ár általában egy főre és minden megkezdett napra számolandó. A teljes utazás időtartamára kötelező érvényes Baleset- betegség- és poggyász biztosítással rendelkeznie minden utasunknak. Ez akár irodánkban, akár egyénileg is megköthető. Egyéni biztosítás kötés esetén annak érvényességét kérjük az utazás megkezdése előtt megküldeni.

Mit jelent az útlemondási biztosítás?

Az útlemondási (vagy sztornó) biztosítás – biztosítói szakszóval élve – utazásképtelenség esetén nyújt védelmet, hiszen ebben az esetben az önrész levonását követően (ha önrészes a biztosítás) az utas által egyébként elszenvedendő kárt a biztosító megtéríti. Az utazásképtelenség fogalma biztosítótól függ, de általában komoly egészségügyi okokat takar, pl. a biztosított kórházi kezelése, műtéte, balesete, halála, vagy egyéb hasonló, az elutazást kizáró külső és váratlan ok. Általában közeli hozzátartozónál fellépő esemény is ide sorolható, de részleteket a biztosítási feltételekben találunk. Útlemondási biztosítás csak a szerződéskötéskor köthető.

Személyesen is befizethetem a részvételi díjat?

Igen, irodánk címe: 1174 Budapest, Orgoványi utca 2-3. A Kapcsolat oldalon kérjük, tájékozódjon az aktuális nyitvatartási időről!

Hogyan tudom az előleget vagy a részvételi díjat befizetni?

Személyesen (lásd feljebb), bankkártyával, illetve irodánk bankszámlájára történő átutalással vagy banki készpénzes befizetéssel.

Kapok-e visszajelzést, ha az átutalás megérkezett?

Munkatársaink minden esetben jelzik e-mailben, ha az előleg vagy a részvételi díj megérkezett.

Hogyan értesülhetek a legújabb ajánlataikról?

Ha naprakészen szeretne értesülni az akciós nyaralásokról, akkor javasoljuk, hogy iratkozzanak fel hírlevelünkre vagy rendszeresen keressék fel irodánk weboldalát, mely napra készen frissítve van új utazási lehetőségekről.

Érdekességek

A Magas-Tátra a maga 342 négyzetkilóméterével a világ legkisebb területű magashegysége, de mégis ezen a területen több, mint 100 tengerszem (hegységekben előforduló általában kis méretű édesvízi-gleccservízi tó) és megannyi csodálatos vízesés található. Természeti adottságai miatt a túrázók és hegymászók, valamint síelők kedvelt célpontja.

A Csorba-tó képeslapba illő táját akár csónakból is megcsodálhatjuk, a friss levegő és a csend hatalmas értékként szinte kézzel fogható. A tó a nevét az alatta fekvő, klimatikus gyógyhelynek is nevezett Csorba faluról kapta.

2634- métereres Lomnici csúcs a Magas-Tátra legismertebb és legnépszerűbb orma, amihez nagyban hozzájárult az 1940-ben épített drótkötélpálya. A csúcsról való kilátás pazar. Kedvező időben a Felvidék számos hegyén kívül látható a Tokaji-hegység, a Mátra, a Bükk-vidék, mely 150 km- es távolságban található. a Kő-pataki-tó és a Lomnici-csúcs közötti drótkötélpálya szakasza 862 m szintkülönbség legyőzésével, 1655 m fesztávolsággal éri el a csúcsot, a kötélpálya közlekedési hossza 1870 méter. Ezen a szakaszon a felvonó 856 m szintkülönbséget tesz meg.

Ótátrafüred ma a tátrai turizmus központja, ahonnan túrautak indulnak a Magas-Tátra különböző részeire, melyek közül legnépszerűbb a Tarpataki vízesés. az Ótátrafüred(Stary Smokovec) felett találhatóak a  Tarpataki-vízesések.  Csontváry Kosztka Tivadar által is megörökített vízesések gyönyörű látványt kínálnak az erre túrázók számára.

Az Óriás-vízesés a Magas-Tátrában található 20 méter magas zuhatag. A vízesés a Kis-Tarpataki-völgy bejáratánál fekszik, tengerszint felett 1330 méter magasan. Útunk során ezeket is megcsodáljuk.

Tátralomnicban a múzeum a látogatókat a tátrai természettel, annak védelmével és a Tátra hozzáférhetővé tételének történelmével ismerteti meg. A kiállítási rész természettudományi, természetvédelmi, történelmi és etnográfiai részre van felosztva. A múzeum kínálatában filmvetítés és egytémájú kiállítás is szerepel.

A Poprád folyása mellett fekvő Késmárk (Kežmarok), az egyik legfestőibb fekvésű város. Központjában áll a ma múzeumnak otthont adó reneszánsz stílusú, bástyákkal tagozott Thököly-vár, mely napjainkban gyönyörűen restaurálva kora barokk kápolnával és a fekete várúrnő sötét legendájával a Tátra alatti város népszerű látványossága. Az udvarból nyíló várkápolna alapja gótikus, kapuzata barokk. Csavart oszlopokkal díszített barokk főoltárán magyar királyok szobrai állnak.

 

 

 

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

A titokzatos Magas-Tátra
Ár Ft59.500
/ Felnőtt

Trip Weather Forecast

API key is invalid or not provided.