Aero Show Friedrichshafen & Red Bull Hangar-7 Salzburg Repülőkiállítás

3 nap

Aero Show Friedrichshafenben, Németországban – Red Bull Hangar-7 Salzburgban, Ausztriában

A repülés iránt érdeklődő fiatalok, akár tapasztalt pilóták számára vagy a repülők, helikopterek, drónok és vadászgépek kedvelőinek rendkívüli élményt nyújt ez az utazásunk. 3 nap alatt ellátogatunk Friedrichshafenbe, az Aero Show repülőgép kiállításra, majd megnézzük a Salzburgi Red Bull Hangar 7-et.

A Friedrichshafeni látogatás során lehetőségünk lesz fakultatív program keretében a repülésszimulátor kipróbálása során megtapasztalni a legújabb fejlesztéseket és modelleket. Azok, akik még soha nem ültek pilótafülkében, átélhetik a felszállás lélegzetelállító érzését és első benyomást szerezhetnek arról, hogy milyen is lehet pilótának lenni. Szinte minden repülőgépmodell elérhető a szimulátorokon.  Az erre a különleges bemutatóterembe látogató gyakorlott pilóták többet megtudhatnak a jelenleg elérhető továbbképzési lehetőségekről és lehetőséget kapnak más repülőgéptípusok “repülésére” is.

A Hangar-7 belsejében az egyedi üvegkupola az, ami elkerülhetetlenül felfelé vonzza a tekintetet. Az 1754 üvegtábla átlátszósága – amelyek közül nincs két egyforma méretű – az időjárástól és a napszaktól függően más hangulatot teremt a Hangárban. Kívülről nézve a konstrukció szándékosan egy olyan szárnyra emlékeztet, amely rendkívüli dinamizmust és súlytalanságot sugároz. Ezek a tornyok helyet biztosítanak az irodáknak, valamint gasztronómiai érdekességeknek, köztük kényelmes bároknak, a Lounge Cafénak és egy elegáns étteremnek, az Ikarusnak. Utunk során a Hangar 7-ben lenyűgöző Red Bull versenyautókat, helikoptereket és repülőgépeket csodálhatunk meg.

Az út minimum 30 fő foglalása esetén indul. Amennyiben a jelentkezők száma nem éri el a minimum létszámot,  a jelentkezők által befizetett összeg teljes ára visszafizetésre kerül.

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tenné, abban az esetben a befizetett foglalási díj 100%-át visszafizetjük utasaink számára. Ebben az esetben a hatályos ÁSZF-től eltérünk.

Áttekintés

Utazás: autóbusszal

Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2023-tól:

– az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését, illetve ózonos fertőtlenítést jelent,
– az ajtóknál elhelyezett kézfertőtlenítő folyadékok használatával törekszünk arra, hogy az utazás egészségügyi szempontból is biztonságos legyen,
– kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek

A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Dózsa György út 1. számtól, a BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt autóbusz parkolóból indulnak.(a Puskás Ferenc Stadionnal szemben)

GPS:47.500645,19.100120

Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, jelezzék hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
– Budapest Dózsa György út 1., a BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt autóbuszparkoló vagy
– Budaörs MOL benzinkút (a felszállás pontos helyét térképen jelölve megrendelés után megküldjük). Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Dózsa György útról nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.

A fel- és leszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak!

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet értékesítünk, melynek ára: 1.500,-Ft/fő

Törzsutasainknak lehetőséget biztosítunk  a jelentkezések és a befizetések sorrendjében a fix ülőhely kiválasztására, szabad helyek függvényében.

Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést.

Törzsutas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás:

Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén javasolt a biztosítás megkötése, hiszen ezzel a lefoglalt út árát is visszakaphatjuk utazásképtelenség esetén!
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 20 % önrész levonásával az utasnak megtéríti. Amennyiben az útlemondás biztosítás  és az utas biztosítás egyben lesz kötve, a fent leírt önrész 0%. A biztosítás díja: Alapdíj/Részvételi díj 2,5%-a.

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát, vagy más biztosítónál kötött utasbiztosítás fedezeti igazolását minden esetben elektronikusan részünkre elküldeni szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utas-biztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
– rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk,
– milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
– kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie. Fedezetigazolást ez esetben is szükséges bemutatni.
Cégünk az Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díjait a kiválasztott úton belüli “Árak” fül tartalmazza.

Az árak tájékoztató jellegűek, a helyek a töltöttség függvényében változhatnak, kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak és adatok, valamint leírások és információk tekinthetők ajánlatnak.
Az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk.
Amennyiben az árat euróban vagy más külföldi valutában találja, úgy az ott mellette/alatta szerepeltetett forintos összeg csak tájékoztató jelleggel van feltüntetve. Az utazásszervező fenntartja magának a jogot, hogy más árfolyamon váltsa a valutát.

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tenné, abban az esetben a befizetett foglalási díj 100%-át visszafizetjük utasaink számára. Ebben az esetben a hatályos ÁSZF-től eltérünk.

Program leírás

9:00 Aero Friedrichshafen repülőkiállítás megtekintése, repülőgépszimulátoros vezetési lehetőség, reggeli, ebéd a helyszínen

18:00 Indulás a szállásra

18:30 Szállás elfoglalása, igény esetén félpanzió

Reggeli

8:00 Indulás a szállásról Salzburgba, a Red Bull Hangar-7-be

11:00 Érkezés a Red Bull Hangarba, ebéd

12:00 Indulás hazafelé

15:00 Pihenő, vacsorázási lehetőség egy étteremnél

16:00 Indulás tovább hazafelé

23:30 Érkezés a BOK Csarnokhoz

Árak

Az árak tartalmazzák

  • Utazási költségek autóbusszal
  • Szállás 3*-os hotelben reggelivel 1 éjszakára
  • Idegenforgalmi adó
  • Belépő az Aero Show Friedrichshafenbe
  • Ingyenes belépés a Red Bull Hangar-7be

Az árak nem tartalmazzák

  • Étkezés: reggeli Friedrichshafenben, ebéd és vacsora
  • Útlemondási biztosítás: 2950 Ft
  • Baleset- betegség- poggyász biztosítás: 885 Ft/ 1770 Ft/ 3540 Ft /Az ár életkortól függően változik./
  • Egyágyas felár

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Mit kell tennem, ha utastársaim közül valaki nem tud részt venni a már befizetett utazáson?

A lehető legrövidebb időn belül jelezze nekünk, ugyanis az ilyen jellegű lemondás általában kötbérköteles, és a részvételi díjból képzett százalékos összege annál nagyobb, minél közelebbi az indulás. A részletek az utazási szerződésben vannak feltüntetve.

Visszamondhatok egy már befizetett utat?

A szerződéstől való elállás általában kötbérköteles, erre részletesen kitér az utazási szerződés. Az utazásszervező kérheti a lemondásból fakadó kárának megtérítését.

Ha a honlapjukon kinéztem egy utat, de telefonon szeretném lefoglalni, megtehetem?

Igen, telefonszámainkon, e-mail elérhetőségeinken munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére. A Kapcsolat oldalon megtalálja ezen elérhetőségeket. Ügyintézőink az iroda nyitvatartási idején belül, fogadják hívását és dolgozzák fel a foglalásokat. Az online foglalást viszont éjjel-nappal lebonyolíthatja, ennek feldolgozása nyitvatartási időben zajlik.

Mire jó a BBP biztosítás? Érdemes vagy kötelező kötni?

Külföldi utazás vagy tartózkodás idejére szóló betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. A biztosítási kötvény felmutatása ellenében a külföldi orvos – sürgős szükség esetén – a beteget ellátja, és honoráriumát később a biztosítóval számolja el. Az ár általában egy főre és minden megkezdett napra számolandó. A teljes utazás időtartamára kötelező érvényes Baleset- betegség- és poggyász biztosítással rendelkeznie minden utasunknak. Ez akár irodánkban, akár egyénileg is megköthető. Egyéni biztosítás kötés esetén annak érvényességét kérjük az utazás megkezdése előtt megküldeni.

Mit jelent az útlemondási biztosítás?

Az útlemondási (vagy sztornó) biztosítás – biztosítói szakszóval élve – utazásképtelenség esetén nyújt védelmet, hiszen ebben az esetben az önrész levonását követően (ha önrészes a biztosítás) az utas által egyébként elszenvedendő kárt a biztosító megtéríti. Az utazásképtelenség fogalma biztosítótól függ, de általában komoly egészségügyi okokat takar, pl. a biztosított kórházi kezelése, műtéte, balesete, halála, vagy egyéb hasonló, az elutazást kizáró külső és váratlan ok. Általában közeli hozzátartozónál fellépő esemény is ide sorolható, de részleteket a biztosítási feltételekben találunk. Útlemondási biztosítás csak a szerződéskötéskor köthető.

Személyesen is befizethetem a részvételi díjat?

Igen, irodánk címe: 1174 Budapest, Orgoványi utca 2-3. A Kapcsolat oldalon kérjük, tájékozódjon az aktuális nyitvatartási időről!

Hogyan tudom az előleget vagy a részvételi díjat befizetni?

Személyesen (lásd feljebb), bankkártyával, illetve irodánk bankszámlájára történő átutalással vagy banki készpénzes befizetéssel.

Kapok-e visszajelzést, ha az átutalás megérkezett?

Munkatársaink minden esetben jelzik e-mailben, ha az előleg vagy a részvételi díj megérkezett.

Hogyan értesülhetek a legújabb ajánlataikról?

Ha naprakészen szeretne értesülni az akciós nyaralásokról, akkor javasoljuk, hogy iratkozzanak fel hírlevelünkre vagy rendszeresen keressék fel irodánk weboldalát, mely napra készen frissítve van új utazási lehetőségekről.

Érdekességek

Friedrichshafen légiközlekedési helyszínként is szolgál, amelyet 1900-ban Ferdinand Graf von Zeppelin alapított. 1995-ben az AERO-nál vezették be először a Business Aviation (Üzleti repülés) szekciót. A szakkiállítás a következő években jelentősen bővítette kínálatát a repüléselektronika, a karbantartás és a légiközlekedési szolgáltatások területén. A szakkiállítás középpontjában a repülésben tevékenykedő személyek és a jövő témái álltak, és ez mindig is vezérelte az AERO növekedését, és a mai általános repülési innovációk tették világvezető szakkiállítássá. A friedrichshafeni AERO-n a General Aviation (Általános Repülés) szegmens legjelentősebb gyártói repülőgépeik, drónjaik, helikoptereik és gyrocoptereik széles választékát mutatják be a legkülönbözőbb csarnokokban és a show statikus kijelzőjén.

Amikor 1999-ben a salzburgi repülőtéren először elkezdték tervezni a Hangar-7-et,elhatározták, hogy a történelmi Flying Bulls flotta új otthonának kialakítását tekintve egyedinek kell lennie. Ezt a kihívást Volkmar Burgstaller, salzburgi építész terve minden várakozást felülmúlt. 1200 tonna acél és 380 tonna speciális üveg felhasználásával megalkotta a Hangar-7-et, amely most Salzburg városát és repülőterét díszíti. A főbejáratnál két hengeres torony fogadja a látogatókat, melyek fenségesen emelkednek ki az elliptikus üveghéjból.

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Aero Show Friedrichshafen & Red Bull Hangar-7 Salzburg Repülőkiállítás
Ár Ft118.000
/ Felnőtt