Francia síút – Alpe d’Huez -6 napos síbérlettel 4*-os szálláson

8 nap

Az ár a síbérletet, programokat, szállást is tartalmazza!

Pályarendszer

Mint egy pók terül el a szerteágazó, 250 km-es pályarendszer Isere és Savoya megyék határán. Hatalmas, 2 km-es szintkülönbségek, széles lejtők, ezer féle precízen kezelt pálya, köztük széles, lankás, meredek, gleccser, erdei és egy buckás… A város körül a kezdők számára tökéletes zöld és kék pályák vannak kialakítva a legmodernebb ülős, kabinos felvonókkal. A világ leghosszabb fekete pályája a 3330 méter magas Pic Blanc-ról induló La Sarenne (16 km!), melynek tetejéről gyönyörű körpanoráma nyílik a Mont Blanc-ra, az Ecrin Nemzeti parkra és Les 2 Alpes gleccsereire. Józan életű síelőknek és board-osoknak oktatás, extrém arcoknak: big air, ugratók, ski és boarder cross áll rendelkezésre. 2200 méteres magasságban sífutópályák hosszú kilóméterei kanyarognak, és bár a ritkább levegő miatt fárasztóbb a futó mozgás, mindig újabb erőt ad a környező hegycsúcsok fenséges látványa.

Nagyobb létszámú heteken túrát szervezünk egy napra a szomszédos Les 2 Alpes gleccserpálya-rendszerére, 1300 – 3600 méteres magasságba. Bérletünk ide is érvényes 2 napra. Az Alpe d’Huez városában és Auris-ban lakók pedig La Grave szűzhavas lejtőin 25% kedvezménnyel csúszhatnak.

Síközpont

A magyar síelők – köztük utasaink – egyik legkeresettebb francia síterepe Alpe d´Huez. Ennek legfőbb oka az utóbbi évek rengeteg lift és sípálya fejlesztése mellett az, hogy a síbérlet-társaság jelentős (50% feletti) kedvezményt ad számunkra a bérletárakból. Mindezt egy 5 falut összekötő, a világ 10 legjobbja közt számon tartott síterepen… A legendás Tomorrowland sem véletlenül itt tartja téli fesztiválját!

Alpe d’Huez városka, a központ egy magashegyi fennsíkon fekszik, zseniális nyugat – délnyugati fekvéssel, így sok napsütést kap, melyeket gyönyörű naplementékkel, panorámákkal hálál meg. A síbérletünkkel csütörtökönként használhatjuk az Alpok szerte egyik legjobb éjszakai sípályát, versenypályát is. Híres még Alpe d’Huez sportpalotája, ahol squash, tenisz, konditerem, focipálya, fedett medence, íjászat és falmászás várja a hiperaktív síelőket. A kinti-benti medence-szauna komplexum pedig tökéletes csúszás utáni program!

Igazi urbánus sífalu ez, temérdek lehetőséggel, éttermekkel, bárokkal zegzugos utcákkal, vagy éppen tízemeletes apartmanházakkal. Mint egy nagyváros összenyomva és a hegyoldalra dobva… Alpe d’huez a központi település, itt futnak össze a pályák, itt van a legnagyobb “élet”. Auris, Oz és Vaujany falvak a pályarendszer külső részein helyezkednek el, és kiváló pályák mellett szupergyors felvonókkal kapcsolódnak a központhoz. Egyúttal magas minőségű, megfizethető árú szállásokat kínálnak számotokra. A sítérképre nézzetek rá szállásfoglalás előtt!

És végül, de nem utolsó sorban… A világhírű La Folie Douce bár (édes bolondság) Alpe d’Huez síterepén is kedveskedik a délutáni bulizás szerelmeseinek! Síelés végén mindenképpen csússzatok be, mert 2300 méteren minden nap délután 3-tól hatalmas kabaré, mulatozás van liftzárásig, DJ-vel, zenészekkel, énekesekkel, táncosokkal.

Szállás 4****-os apartmanház

A szállást Igényes és tágas apartmanok jellemzik, melyek több kisebb épületben vannak elszórva. Az erkélyről látod a lifteket, a La Fare fekete pályát kanyarogni az erdőben, és fölé tornyosulva a háromezres csúcsokat. Az apartmanháznak az épületei gyakorlatilag a két induló lift mellett találhatók, így ennél jobb helyet tényleg nem lehet elképzelni a faluban. Wellness és fitnesz részlege konditeremmel, szaunával, gőzkabinnal és medencével felszerelt.  Ágyneműhuzat, törölköző, Wifi és  fedett parkoló benne van az árban. A szállást takarítva kell átadni!

A szálláson 2, 4, 6 és 8 fős apartman bérlésére van lehetőség. (esetlegesen nagyobb csoportok kérjék egyedi ajánlatunkat).

Apartmanok felszereltsége: nappaliban étkezőasztal, TV és felszerelt konyhasarok: hűtő, mosogatógép, főzőlapok, mikró. Fürdőszoba, WC. Erkély vagy terasz.

2 fős stúdió: 24-28m2, a nappaliban kinyitható kanapé, felszerelt konyha, fürdőszoba WC-vel, erkély vagy terasz

4 fős stúdió: 25-41m2, a nappaliban kinyitható kanapé, hálósarok emeletes ággyal, felszerelt konyha, fürdőszoba WC-vel, erkély vagy terasz

4 fős apartman: 35-51m2, a nappaliban kinyitható kanapé, hálószoba duplaággyal és felszerelt konyha, fürdőszoba WC-vel, erkély vagy terasz

6 fős apartman: 43m2, hálószoba franciaággyal, hálósarok emeletesággyal, a nappaliban kihúzható kanapé két fő részére, felszerelt konyha, fürdőszoba, WC, erkély vagy terasz

6 fős óriási apartman: 55-64m2, a nappaliban kinyitható kanapé, hálószoba duplaággyal, másik hálószoba 2 szimpla ággyal, felszerelt konyha, fürdőszoba, WC, erkély vagy terasz

6 fős apartman: 4 68-75m2, a nappaliban kinyitható kanapé, hálószoba duplaággyal, másik hálószoba 2 szimpla ággyal, hálósarok emeletes ággyal vagy harmadik hálószoba 2 szimpla ággyal.kanapé két fő részére, felszerelt konyha, fürdőszoba és WC külön, erkély vagy terasz

Áraink 6 fős apartmanban történő foglalás esetén lettek feltüntetve, maximális telítettség esetén. Amennyiben kevesebb, mint 6 fő jelentkezik, akkor a foglalás gomb után a fotó melletti árűrlap folytatás gombjára kattintva válassza ki az utasok számát, és a foglalni kívánt apartmant (2,4,6,8 fős). Az ott feltüntetett felárak fejenként értendőek.

Az út egyedi utazással vagy partnerünk által kínált csoportos autóbuszos utazással foglalható. Az árak az egyedi utazás árai.

Részletek

Utazás: autóbusszal

Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2021-ban:

– autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betartásával közlekedtetjük,
– az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését, illetve ózonos fertőtlenítést jelent,
– az ajtóknál elhelyezett kézfertőtlenítő folyadékok használatával törekszünk arra, hogy az utazás egészségügyi szempontból is biztonságos legyen,
– a maszk használata nem kötelező, de ajánlott,
– kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek, melyről nyilatkozni szükséges.

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges. Kérjük erre figyeljenek!

A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Dózsa György út 1. számtól, a BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, jelezzék hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
– Budapest Dózsa György út 1., a BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt autóbuszparkoló vagy
– Budaörs MOL benzinkút (a felszállás pontos helyét térképen jelölve megrendelés után megküldjük). Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Dózsa György útról nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak!

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 20 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazások esetében: Alapdíj/Részvételi díj 3%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 3% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát indulás előtt idegenvezetőink ellenőrzik az autóbuszon. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
– rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk,
– milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
– kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díjáról irodánkban tájékozódhat. 

Kérjük, hogy részletesebb információért kérjen előre tájékoztatást irodánkban.
Az árak tájékoztató jellegűek, a helyek a töltöttség függvényében változhatnak, kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak és adatok, valamint leírások és információk tekinthetők ajánlatnak.
Az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk.
Amennyiben az árat euróban vagy más külföldi valutában találja, úgy az ott mellette/alatta szerepeltetett forintos összeg csak tájékoztató jelleggel van feltüntetve. Az utazásszervező fenntartja magának a jogot, hogy más árfolyamon váltsa a valutát.

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tenné, abban az esetben a befizetett foglalási díj 100%-át visszafizetjük utasaink számára. Ebben az esetben a hatályos ÁSZF-től eltérünk.

Az út minimum 40 fő foglalása esetén indul. Amennyiben a jelentkezők száma nem éri el a minimum létszámot,  a jelentkezők által befizetett összeg teljes ára visszafizetésre kerül.

Itinerary

Egész éjjel folyamatos utazás Franciaországba, rövid pihenőkkel. Várható érkezés szombaton 15 óra körül. Minden étkezés szabad program keretein belül, egyénileg lehetséges.

A kulcsok mellet, a síbérletek , sífelszerelések bérlése is a délutáni feladataink közé tartozik.

Sífelszerelés bérlése, amennyiben nem tudtuk előző nap elintézni.
A kezdők síoktatása ezen a reggel 10 órakor kezdődik.
A pályán 15:30 kor vár minket az üdvözlő pezsgő, amennyiben az egészségügyi helyzet ezt engedi.

Reggel 8- kor indulunk az Alpe d’Huez síterepre, ahol egész nap élvezhetjük a 250 km hosszú pályát.

Lehetséges Free-ride túra azoknak, akik minden pályán magabiztosan csúsznak. Előzetes egyeztetés szükséges.

Árak

Az árak tartalmazzák

 • Szállás 4*apartmanokban
 • 6 napos komplett síbérlet
 • Kezdő lavina oktatás
 • Free-ride túra-közös csúszás
 • Medence, wellness, konditeren használat
 • Ágynemű használat

Az árak nem tartalmazzák

 • Étkezés
 • Útlemondási biztosítás 2,5%(kiválasztás után küldjük a pontos összeget)
 • Baleset- betegség- poggyász biztosítás 18-69 éves korig
 • Sport kiegészítő biztosítás
 • Idegenforgalmi adó
 • Kaució az apartmanokra,(450 euro) mely kártyás fizetéssel lehetséges a helyszínen, (Maestro és Visa Elektron kártyákat nem minden esetben fogadják el ). Amennyiben nem történik rongálás, az összeg a zárolás után 1-30 nap múlva visszakerül a kártyára
 • Nem teljes töltöttség esetén az üres ágy ára (apartmanonként változik az ára)
 • 1 nap csúszás a szomszéd síterepen Les 2 Alpes-en
 • Síoktatás - lelkes oktatóink utasainkat csoportban 10€/60perc/fő, egyénileg 30€/60 perc vagy 2- 3 fős kis csoportban 35€/60perc/csoport áron tanítják. Helyben fizetendő.
 • Sífelszerelés bérlése
 • La Grave-túra, érdeklődjön a helyszínen
 • Napfelkelte 3200 méteren- 15 €/fő (felvonó és kísérő díjai)

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Mit kell tennem, ha utastársaim közül valaki nem tud részt venni a már befizetett utazáson?

A lehető legrövidebb időn belül jelezze nekünk, ugyanis az ilyen jellegű lemondás általában kötbérköteles, és a részvételi díjból képzett százalékos összege annál nagyobb, minél közelebbi az indulás. A részletek az utazási szerződésben vannak feltüntetve.

Visszamondhatok egy már befizetett utat?

A szerződéstől való elállás általában kötbérköteles, erre részletesen kitér az utazási szerződés. Az utazásszervező kérheti a lemondásból fakadó kárának megtérítését.

Ha a honlapjukon kinéztem egy utat, de telefonon szeretném lefoglalni, megtehetem?

Igen, telefonszámainkon, e-mail elérhetőségeinken munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére. A Kapcsolat oldalon megtalálja ezen elérhetőségeket. Ügyintézőink az iroda nyitvatartási idején belül, fogadják hívását és dolgozzák fel a foglalásokat. Az online foglalást viszont éjjel-nappal lebonyolíthatja, ennek feldolgozása nyitvatartási időben zajlik.

Mire jó a BBP biztosítás? Érdemes vagy kötelező kötni?

Külföldi utazás vagy tartózkodás idejére szóló betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. A biztosítási kötvény felmutatása ellenében a külföldi orvos – sürgős szükség esetén – a beteget ellátja, és honoráriumát később a biztosítóval számolja el. Az ár általában egy főre és minden megkezdett napra számolandó. A teljes utazás időtartamára kötelező érvényes Baleset- betegség- és poggyász biztosítással rendelkeznie minden utasunknak. Ez akár irodánkban, akár egyénileg is megköthető. Egyéni biztosítás kötés esetén annak érvényességét kérjük az utazás megkezdése előtt megküldeni.

Mit jelent az útlemondási biztosítás?

Az útlemondási (vagy sztornó) biztosítás – biztosítói szakszóval élve – utazásképtelenség esetén nyújt védelmet, hiszen ebben az esetben az önrész levonását követően (ha önrészes a biztosítás) az utas által egyébként elszenvedendő kárt a biztosító megtéríti. Az utazásképtelenség fogalma biztosítótól függ, de általában komoly egészségügyi okokat takar, pl. a biztosított kórházi kezelése, műtéte, balesete, halála, vagy egyéb hasonló, az elutazást kizáró külső és váratlan ok. Általában közeli hozzátartozónál fellépő esemény is ide sorolható, de részleteket a biztosítási feltételekben találunk. Útlemondási biztosítás csak a szerződéskötéskor köthető.

Személyesen is befizethetem a részvételi díjat?

Igen, irodánk címe: 1174 Budapest, Orgoványi utca 2-3. A Kapcsolat oldalon kérjük, tájékozódjon az aktuális nyitvatartási időről!

Hogyan tudom az előleget vagy a részvételi díjat befizetni?

Személyesen (lásd feljebb), bankkártyával, illetve irodánk bankszámlájára történő átutalással vagy banki készpénzes befizetéssel.

Kapok-e visszajelzést, ha az átutalás megérkezett?

Munkatársaink minden esetben jelzik e-mailben, ha az előleg vagy a részvételi díj megérkezett.

Hogyan értesülhetek a legújabb ajánlataikról?

Ha naprakészen szeretne értesülni az akciós nyaralásokról, akkor javasoljuk, hogy iratkozzanak fel hírlevelünkre vagy rendszeresen keressék fel irodánk weboldalát, mely napra készen frissítve van új utazási lehetőségekről.

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Francia síút – Alpe d’Huez -6 napos síbérlettel 4*-os szálláson
Ár Ft143.650
/ Felnőtt