Francia síút – Paradiski – 6 napos síbérlettel 4*-os szálláson

8 nap

Válassz az indulási időpontok alapján

UTAZÁSI DÁTUMOK ELÉRHETŐSÉG ÁR SZABAD HELYEK
2024.01.27. - 2024.02.03. Korlátozott Ft217.710
6 Elérhető

Áttekintés

Síközpont

A hatalmas Paradiski sírégió 2003-ban jött létre, amikor a Vanoise-Express nevű, kétemeletes kabinos lifttel összekötötték Les Arcs és La Plagne (ejtsd: lézárk, láplány) síterepét. Azóta 425 km-nyi pályarendszert lehet besíelni, ami magában foglal három gleccsert és két 3000m-nél magasabb hegycsúcsot. A hegyoldalakon és magaslati platókon mintegy 15 kisebb-nagyobb település és üdülőfalu fekszik. Igazi, hamisítatlan síparadicsom.

La Plagne
A hegyi paradicsom ezen oldalán minden kicsit változatosabb: több a gleccser, több a magas pálya a tuti hóbiztossághoz, a széles pálya carvingoláshoz, az erdős pálya pihenős csúszásokhoz, a déli lejtésű pálya napon sütkérezéshez, több a vicces kinézetű felvonó, a jó szállás, és még a Mont Blanc is jobban látszik erről a részről. Úgyhogy szállásaink természetesen La Plagne oldalán lesznek.
Több kisebb városrészből áll a síterep ezen oldala, néhány között rendkívül kreatív nevű liftekkel tudtok közlekedni egészen estig, hogy ne kelljen annyit sétálni: Telebus és Telemetro. Igen okosan építkeztek erre, mert gyakorlatilag minden épület mellett elcsúszik egy pálya. Úgyhogy nem kell aggódnotok, itt a pályaszállás garantált! A csúszás utáni kikapcsolódásra a zseniális, nagyon sok fajta csapolt sörös, focimeccsnézős bowlingozót ajánljuk.

Les Arcs
A szomszéd hegyvonulaton még 200 km pálya, még egy gleccser vár modern házak között, amik főleg a 70-es, 80-as évek síbummja idején épültek. Igazi megasíterepen érezhetitek magatokat, ahol további 4-5 modern sífalu között csúszkálhattok, majd felmehettek a 3226m-es csúcsra.  Van itt Folie Douce a délutáni táncoláshoz, egyenletes lejtésű piros és kék pályák a napközbeni száguldáshoz, és egy kiemelkedően jó snow-park is, amit csak úgy neveznek: Apocalypse Park.

Pályarendszer

Paradiski hatalmas síterepe kezdőknek és haladóknak, síelőknek és snowboardosoknak egyaránt számos lehetőséget kínál a széles, jól besíelhető pályáktól az erdei ösvényeken át a freeride-ra alkalmas szűzhavas területekig. Az ugrálni szeretők kipróbálhatják magukat a 3 külön snowparkban is, de van lehetőség ingyen ugrani bigair-bagre, jégrodeózni vagy jégrallyzni is. Csupa gyors lift visz fel, úgyhogy elfelejthetitek a fellógatott kerti padokon zötykölődést.

La Plagne oldalán nagyobb területen, jobban szétszórt pályák várnak. A központi részen végtelen mennyiségű kék pályát fogtok találni, amin nagyon jól lehet gyakorolni a szélesebb íveket. Felmehettek a Bellecote gleccserre a kétirányú kabinos lifttel (az 1978-ban épült liftet végre újra cserélik, 2023 decemberétől üzemel), ahonnan akár fél órán át is csúszhattok a fekete pályán, vagy a temérdek szűzhavas hegyoldalon, ami itt vár. Akár a déli vagy nyugati csücsökbe is elkalandozhatunk, ahol már a madár se jár, szóval sorban állás kizárva. Egyedül a La Plagne Bellecote-ból induló kisebb kabinost érdemes elkerülni a délelőtti órákban. Síkiránduljatok tehát el minden irányba, csak figyeljetek, hogy felvonózárás előtt hazaérjetek!

Les Arcs oldalát kétféle környék jellemzi: Arc 2000 körül, a keleti részen egy hatalmas, lankás, magashegyi katlanban csúszhattok kopasz hegyoldalak között, szélesebb pályákon. Az egész megkoronázásaként az Aiguille Rouge csúcsára is felvisz a nagy kabinos lift, de ezt csak haladóbbaknak javasoljuk. Csak piros és fekete pálya jön le innen, no meg persze végtelen free ride-ra alkalmas hegyoldalak… Nyugat felé merészkedve (Arc 1600-1800, Vallandry) találjuk a pályarendszer hangulatos, erdős részét, ahol dinamikus, folyamatos lejtésű kék és piros pályák várják a síelőket. Ez tehát a középhaladók kedvenc környéke. Mi is itt tartottuk sítechnikai tréningünket anno a régi szép időkben…

A kettő között pedig 4 perc alatt repít át titeket a legendás Vanoise Express, 45 km/h csúcssebességgel.

Ajánljuk tehát mindazoknak, akik egy gigantikus pályarendszeren szeretnének síelni elérhető árakon. Haladóbbaknak mindenképp a teljes Paradiski régióra érvényes síbérletet javasoljuk, hogy igazán ki tudjátok használni az egész pályarendszer lehetőségeit.

La Plagne síbérlet 225km pályára érvényes.
Les Arcs síbérlet 200km pályára érvényes.
Paradiski síbérlet 425km pályára érvényes.
Paradiski síbérlet vásárlása esetén már az érkezés napján szombaton 12:30-tól tudtok csúszni.

Szállás:
A Sun Valley apartmanház, amit azért választottunk nektek, mert 4 csillagos besorolása, medencés wellness részlege és kényelme ellenére kifejezetten jó áron van. Ez október végéig tart, ekkortól már nem él a szállásadó előfoglalási kedvezménye. Tessék kihasználni franciáink nagylelkűségét!

Természetesen közvetlenül a pálya mellett, tágas apartmanokkal, wellness-el, ágyneműhuzattal várnak itt titeket, hogy aztán csúszás helyett inkább csak az ágyban feküdni, és a medencében úszkálni legyen kedvetek. A nagyobb apartmanokból csak néhány darab van, úgyhogy érdemes sietni, ha ilyet szeretnétek!

A szállás elhelyezkedése:
Google térkép

Távolság a sípályáktól: 20m

Áraink 6 fős apartmanba történő foglalás esetén lettek feltüntetve, maximális telítettség esetén. Erre a szállásra 6, 8, 12 és 14 fős apartmanokba van lehetőség foglalni. Amennyiben kevesebb vagy több, mint 6 fő jelentkezik, kérem vegye fel kapcsolatot utazási irodánkkal egyéni, személyre szabott ajánlatért!

Időpontok: 2024.01.06-13., 01.13-20., 01.27-02.03., 03.09-16.

Árajánlatot az aktuális szabad helyek függvényében tudunk adni! Az ajánlat időpontot, apartmant és telítettséget tekintve eltérő lehet a feltüntetett árhoz képest.

Árak

Az ár tartalmazza

 • 4* Szállás
 • 6 napos komplett síbérlet
 • Medence, wellness
 • Ágynemű használat
 • Wifi
 • Törülköző

Az ár nem tartalmazza

 • Étkezés
 • Útlemondási biztosítás
 • Utazás
 • Baleset- betegség- poggyász biztosítás
 • Sport kiegészítő biztosítás
 • Idegenforgalmi adó
 • Kaució az apartmanokra
 • Nem teljes töltöttség esetén az üres ágy ára (apartmanonként változik az ára)
 • Sífelszerelés bérlése

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Francia síút – Paradiski – 6 napos síbérlettel 4*-os szálláson
Ár Ft217.710
/ Felnőtt