Görögország – Meteorák- Korfu-szigete – Thessaloniki autóbuszos utazás

8 nap

Válassz az indulási időpontok alapján

UTAZÁSI DÁTUMOK ELÉRHETŐSÉG ÁR SZABAD HELYEK
2023.07.22. - 2023.07.29. Elérhető Ft245.500
35 Elérhető

Ezen az utunkon megcsodálhatjuk Görögország keleti és  nyugati partját, a festői Korfu-szigetet, valamint a lebegő sziklákat a Meteorákat.

8 nap 6 éjszaka elég egy kis tengerparti feltöltődésre, fantasztikus görög ételekkel, kristálytiszta tengerrel, autentikus görög zenével, hajós élményekkel, lélegzetelállító látvánnyal.
A szálloda szobáit, minőségét és elhelyezkedését a képek jól jellemzik. A részletek lejjebb, a “program leírás” menüpontban olvasóhatóak.
Tapasztalataink alapján mindhárom szállodában kiváló és bőséges a félpanziós ellátás, ezért javasoljuk annak igénybe vételét.
A fakultatív programok árai a  szöveg alatti “Árak” menüpontban találhatóak.
 
Az ár a következő ellátást és programot  tartalmazza:
 • 3- 4*-os szállodai ellátás reggelivel
 • Idegenforgalmi adó
 • Útiköltség autóbusszal
 • Komp díja Korfu-szigetére
 • Korfu városnézés
Amennyiben ezt az utunkat választod, aktív pihenésben vehetsz részt.
Felkészült kollegáink alig várják, hogy megmutathassák a programban szereplő helyszínek csodáit.

Az út minimum 30 fő foglalása esetén indul. Abban az esetben, ha a jelentkezők száma nem éri el a minimum létszámot,  a jelentkezők által befizetett összeg teljes ára visszafizetésre kerül.

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tenné, abban az esetben a befizetett foglalási díj 100%-át visszafizetjük utasaink számára. Ebben az esetben a hatályos ÁSZF-től eltérünk.

Részletek

 

Utazás: autóbusszal

Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2023-tól:

– autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betartásával közlekedtetjük,
– az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését, illetve ózonos fertőtlenítést jelent,
– az ajtóknál elhelyezett kézfertőtlenítő folyadékok használatával törekszünk arra, hogy az utazás egészségügyi szempontból is biztonságos legyen,
– a maszk használata nem kötelező, de ajánlott,
– kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek, melyről nyilatkozni szükséges.

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges. Kérjük erre figyeljenek!

A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Dózsa György út 1. számtól, a BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt autóbusz parkolóból indulnak.(a Puskás Ferenc Stadionnal szemben)

GPS:47.500645,19.100120

Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, jelezzék hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
– Budapest Dózsa György út 1., a BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt autóbuszparkoló vagy
– Budaörs MOL benzinkút (a felszállás pontos helyét térképen jelölve megrendelés után megküldjük). Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Dózsa György útról nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.

A felés leszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak!

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet értékesítünk, melynek ára: 1.500,-Ft/fő

Törzsutasainknak lehetőséget biztosítunk  a jelentkezések és a befizetések sorrendjében a fix ülőhely kiválasztására, szabad helyek függvényében.

Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést.

Törzsutas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén javasolt a biztosítás megkötése, hiszen ezzel a lefoglalt út árát is visszakaphatjuk utazásképtelenség esetén!
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 20 % önrész levonásával az utasnak megtéríti. Amennyiben az útlemondás biztosítás  és az utas biztosítás egyben lesz kötve, a fent leírt önrész 0%. A biztosítás díja: Alapdíj/Részvételi díj 2,5%-a.

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát, vagy más biztosítónál kötött utasbiztosítás fedezeti igazolását minden esetben elektronikusan részünkre elküldeni szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utas-biztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
– rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk,
– milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
– kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie. Fedezetigazolást ez esetben is szükséges bemutatni.
Cégünk az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díjait a kiválasztott úton belüli “Árak” fül tartalmazza.

Az árak tájékoztató jellegűek, a helyek a töltöttség függvényében változhatnak, kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak és adatok, valamint leírások és információk tekinthetők ajánlatnak.
Az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk.
Amennyiben az árat euróban vagy más külföldi valutában találja, úgy az ott mellette/alatta szerepeltetett forintos összeg csak tájékoztató jelleggel van feltüntetve. Az utazásszervező fenntartja magának a jogot, hogy más árfolyamon váltsa a valutát.

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tenné, abban az esetben a befizetett foglalási díj 100%-át visszafizetjük utasaink számára. Ebben az esetben a hatályos ÁSZF-től eltérünk.

Program leírás

21:00 indulás luxus klimatizált autóbusszal Budapestről a Dózsa György út 1. szám alatt található BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt autóbusz parkolóból. (a Puskás Ferenc Stadionnal szemben)
GPS:47.500645,19.100120
Utazás egész éjjel, rövidebb megállók beiktatásával.

A Meteorák lábánál lesz a szállásunk, ide előre láthatóan kora este érkezünk. Utasainknak a szálláson lesz a vacsora. Vacsora után szabad program.

Reggeli után meglátogatjuk a Nagy Meteorát. A kolostor egyénileg is látogatható, de 20 fő feletti létszám esetén helyi idegenvezetőt tudunk alkalmazni, kollegánk pedig segít a tolmácsolásban. Hatalmas élmény egy igazi görögtől idegenvezetést hallani. A Nagy Meteora kilátójából lélegzetelállító a panoráma, fantasztikus fotókat lehet készíteni. A program kb. 1,5-2 órás. A programon részt nem vevők a parkolóban tudják a csoportot megvárni.
A program után indulunk Korfura, ahová Igumenitsa kikötőjéből 1,5 órás kompozással jutunk.
A szálláson este svédasztalos vacsora lesz, vacsora után a parton található bárokba, szórakozóhelyekre látogathatunk.

A szálloda adta fürdőzési lehetőségeket kihasználva egész nap egyszerre élvezhetjük a panorámát és a pihenést.
Gyalog eljuthatunk a legközelebbi sziklákhoz, ahonnan ugródeszkáról csobbanhatnak a bátrabbak, vagy a lépcsőkön keresztül elérhetjük a kristálytiszta tengerpartot is. Napágyak bérlése 15-20 euro, amely 2 ágyat és 1 ernyőt tartalmaz. A parton lehet motorcsónakot, vízi biciklit is bérelni, illetve magyar nyelvű búvároktatásban is résztvenni.

A szállodában több medence, kosárlabda/ röplabda pálya és sportolási lehetőség is várja a vendégeket, aki pedig a kristálytiszta Jón- tengerben szeretne megmártózni, rövid sétával azt is megteheti.

Este rövidebb városnézésre adunk lehetőséget Korfu városában.

Akik a kiránduláson nem vesznek részt, azok a szállodában tudnak maradni.
Reggeli után hajókirándulást szervezünk, olyan partszakaszokra látogatunk el, amelyek turisták számára rejtve vannak.

Háromszor állunk meg kipróbálni a szigetet körül ölelő tenger különleges vizét, majd ebéd körül elfogyaszthatjuk a kapitány és családja által készített könnyű görög BBQ ebédet, az ár az ebédet és az italokat is tartalmazza. A hangulat a hajón fergeteges, a táncolás pedig mindenkinek javasolt.

Utazásunk során végig szabadon élvezhetjük a napsütést, és frissítőket vásárolhatunk a bárban. Ez a kirándulás a Jón-tenger egyik legszebb élménye, szeretettel várunk minden érdeklődő utasunkat, hogy hajóval megmutathassuk nekik ezt a csodát!

Reggeli után indulunk a komphoz, majd a szárazföldre kiérve átutazunk  Thessalonikibe.

A városban megtalálható szállásunkon este elfogyasztott vacsora után lehetőségünk lesz még a főutcán vagy a tengerparton sétálgatni.

Reggeli után indulunk Budapest felé, több beiktatott pihenővel várható érkezés éjfél körül. Az érkezés minden esetben a határon való átkelés függvénye!

Árak

Az árak tartalmazzák

 • Teljes útiköltség klimatizált luxus autóbusszal
 • Szállás 3*- 4*-os légkondicionált szállodákban reggelivel
 • Szállodában medencék, napágyak használata
 • Félpanzió a szállásokon
 • Kompozás Korfu-szigetére
 • Korfu városnézés
 • Idegenforgalmi adó

Az árak nem tartalmazzák

 • Ebéd: Korfu tartózkodásunk alatt kérhető teljes panzió ára: 28.800,-Ft/fő, a többi helyszínen egyénileg megoldható.
 • Italok a vacsorához külön fizetendő
 • Egyágyas felár: 52.460,-Ft/fő
 • A strandokon a napernyők használati lehetősége 15-20 euro/2 napágy, 1 napernyő
 • Útlemondási biztosítás: 6140,-Ft/fő
 • Baleset- betegség- poggyász biztosítás: 2.360,-Ft/4.720,-Ft/9.440,-Ft/fő életkortól függően
 • Fakultatív egész napos hajózás könnyű autentikus görög BBQ ebéddel 13.500,-Ft/fő
 • Meteorák belépő helyi idegenvezetővel, kollégánk tolmácsolásával 1.500,-Ft/fő
 • Tengerre néző szoba Korfun a teljes itt töltött időre: 17.200,-Ft

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Mit kell tennem, ha utastársaim közül valaki nem tud részt venni a már befizetett utazáson?

A lehető legrövidebb időn belül jelezze nekünk, ugyanis az ilyen jellegű lemondás általában kötbérköteles, és a részvételi díjból képzett százalékos összege annál nagyobb, minél közelebbi az indulás. A részletek az utazási szerződésben vannak feltüntetve.

Visszamondhatok egy már befizetett utat?

A szerződéstől való elállás általában kötbérköteles, erre részletesen kitér az utazási szerződés. Az utazásszervező kérheti a lemondásból fakadó kárának megtérítését.

Ha a honlapjukon kinéztem egy utat, de telefonon szeretném lefoglalni, megtehetem?

Igen, telefonszámainkon, e-mail elérhetőségeinken munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére. A Kapcsolat oldalon megtalálja ezen elérhetőségeket. Ügyintézőink az iroda nyitvatartási idején belül, fogadják hívását és dolgozzák fel a foglalásokat. Az online foglalást viszont éjjel-nappal lebonyolíthatja, ennek feldolgozása nyitvatartási időben zajlik.

Mire jó a BBP biztosítás? Érdemes vagy kötelező kötni?

Külföldi utazás vagy tartózkodás idejére szóló betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. A biztosítási kötvény felmutatása ellenében a külföldi orvos – sürgős szükség esetén – a beteget ellátja, és honoráriumát később a biztosítóval számolja el. Az ár általában egy főre és minden megkezdett napra számolandó. A teljes utazás időtartamára kötelező érvényes Baleset- betegség- és poggyász biztosítással rendelkeznie minden utasunknak. Ez akár irodánkban, akár egyénileg is megköthető. Egyéni biztosítás kötés esetén annak érvényességét kérjük az utazás megkezdése előtt megküldeni.

Mit jelent az útlemondási biztosítás?

Az útlemondási (vagy sztornó) biztosítás – biztosítói szakszóval élve – utazásképtelenség esetén nyújt védelmet, hiszen ebben az esetben az önrész levonását követően (ha önrészes a biztosítás) az utas által egyébként elszenvedendő kárt a biztosító megtéríti. Az utazásképtelenség fogalma biztosítótól függ, de általában komoly egészségügyi okokat takar, pl. a biztosított kórházi kezelése, műtéte, balesete, halála, vagy egyéb hasonló, az elutazást kizáró külső és váratlan ok. Általában közeli hozzátartozónál fellépő esemény is ide sorolható, de részleteket a biztosítási feltételekben találunk. Útlemondási biztosítás csak a szerződéskötéskor köthető.

Személyesen is befizethetem a részvételi díjat?

Igen, irodánk címe: 1174 Budapest, Orgoványi utca 2-3. A Kapcsolat oldalon kérjük, tájékozódjon az aktuális nyitvatartási időről!

Hogyan tudom az előleget vagy a részvételi díjat befizetni?

Személyesen (lásd feljebb), bankkártyával, illetve irodánk bankszámlájára történő átutalással vagy banki készpénzes befizetéssel.

Kapok-e visszajelzést, ha az átutalás megérkezett?

Munkatársaink minden esetben jelzik e-mailben, ha az előleg vagy a részvételi díj megérkezett.

Hogyan értesülhetek a legújabb ajánlataikról?

Ha naprakészen szeretne értesülni az akciós nyaralásokról, akkor javasoljuk, hogy iratkozzanak fel hírlevelünkre vagy rendszeresen keressék fel irodánk weboldalát, mely napra készen frissítve van új utazási lehetőségekről.

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Görögország – Meteorák- Korfu-szigete – Thessaloniki autóbuszos utazás
Ár Ft245.500
/ Felnőtt