Görögország – Meteorák- Korfu-szigete – Thessaloniki autóbuszos utazás

8 nap

Ezen az utunkon megcsodálhatjuk Görögország keleti és  nyugati partját, a festői Korfu-szigetet, valamint a lebegő sziklákat, a Meteorákat.

8 nap 6 éjszaka elég egy kis tengerparti feltöltődésre, fantasztikus görög ételekkel, kristálytiszta tengerrel, autentikus görög zenével, hajós élményekkel, lélegzetelállító látvánnyal.

A Jón-tenger második legnagyobb szigetének, Korfunak igazi vonzereje a sokoldalúságában rejlik, a görög kultúrát a modern értékekkel, a gyönyörű tengert a kifogástalan tengerpartokkal ötvözi. Az olajfák szigetének szokták nevezni, mivel az alig hatszáz négyzetkilométeres területen több mint 5 millió olajfa található, melyek közül egyes példányok már négyszáz évesek.

Na de mik is azok a Meteorák? A görög Meteora szó “levegőben lebegőt” jelent, Kalambaka városa felett lévő, az UNESCO világörökségi listáján szereplő impozáns sziklaoszlopok. A magasba nyúló sziklák tetején, a 14-16. században épült, ortodox kolostorok állnak, bár már sokkal korábban a barlangokban szerzetesek éltek. Az épületeket csak létrákon lehetett megközelíteni, az élelmiszert pedig kosarakban, kötelekkel húzták fel. Ma 6 kolostor működik, a Nagy Meteoron, Varlaam, Rousanou, Agios Nikolaos, Agios Stefanos és Agia Triada kolostor, melyek jelenlegi lakói apácák vagy szerzetesek.

Fakultatív program keretében egy napos BBQ hajókirándulást szervezünk, mely alatt olyan gyönyörű partszakaszokra látogatunk el, amelyek a turisták szemei elől rejtve vannak. Többször is megállunk kipróbálni a szigetet körül ölelő tenger különleges vizét, majd ebéd körül elfogyasztjuk a kapitány és családja által készített, könnyű, görög BBQ ebédet, az ár az ebédet és az italokat is tartalmazza. A hangulat a hajón fergeteges, a táncolás pedig mindenkinek ajánlott. Utazásunk során végig szabadon élvezhetjük a napsütést, és frissítőket vásárolhatunk a bárban. Ez a kirándulás a Jón-tenger egyik legszebb élménye, szeretettel várunk minden érdeklődő utasunkat, hogy hajóval megmutathassuk nekik ezt a páratlan csodát!

Utunk során lesz alkalmunk megszállni Thessalonikiben, Észak–Görögország közlekedési és gazdasági központjában, mely hangulata, intenzitása hűen tükrözi a mediterrán városok életérzését. A kikötőtől egy fantasztikusan szép, 5 km hosszú, széles parti sétány vezet a városba. Az út mentén csodálatos parkokkal, szobrokkal, emellett számtalan kocogóval és kerékpárossal lehet találkozni. Az egész város egy nagy szabadtéri múzeumra hasonlít, rengeteg történelmi látnivalóval. A 15. század közepén, az oszmán időkben épült 30 méter magas Fehér Torony a város egyik leghíresebb jelképe, ma múzeumként működik. Thessaloniki óvárosában, Ano Poliban, található a Ta Kastra erőd, amely a 7 toronyból álló akropolisz része.

Tapasztalataink alapján mindhárom szállodában kiváló és bőséges a félpanziós ellátás, ezért javasoljuk annak igénybevételét.

Amennyiben ezt az utunkat választod, aktív pihenésben vehetsz részt.

Az ár tartalmazza: Útiköltség luxus autóbusszal, szállást 6 éjszakára 3-4* szállodákban reggelivel, a szállodákban medencék és napágyak használatát, kompozást Korfu szigetére, Korfu városlátogatást, idegenforgalmi adót.

Foglalás menete: a kiválasztott dátum után a foglalás gombra kattintva meg kell adni az utasok számát, majd a kívánt szolgáltatásokat (félpanzió, fakultatív programok, biztosítások). A következő lépésben a tovább gombbal a foglalásunkat véglegesítjük a személyes adatok megadásával( utasok neve, születési hely, idő, lakcím, állampolgárság).

A regisztráció végeztével egy visszaigazoló mailt küldünk, majd az utazási szerződést, az utalással kapcsolatos adatokkal. Az összeg beérkezése után küldjük a számlát.

Az út minimum 30 fő foglalása esetén indul. Abban az esetben, ha a jelentkezők száma nem éri el a minimum létszámot,  a jelentkezők által befizetett összeg teljes ára visszafizetésre kerül.

Szeretné letölteni?
Töltse le az út összefoglalóját PDF formátumban.

Áttekintés

Utazás: autóbusszal

Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2023-tól:

– az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését, illetve ózonos fertőtlenítést jelent,
– az ajtóknál elhelyezett kézfertőtlenítő folyadékok használatával törekszünk arra, hogy az utazás egészségügyi szempontból is biztonságos legyen,
– kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek

A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Dózsa György út 1. számtól, a BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt autóbusz parkolóból indulnak.(a Puskás Ferenc Stadionnal szemben)

GPS:47.500645,19.100120

Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, jelezzék hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
– Budapest Dózsa György út 1., a BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt autóbuszparkoló vagy
– Budaörs MOL benzinkút (a felszállás pontos helyét térképen jelölve megrendelés után megküldjük). Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Dózsa György útról nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.

A fel- és leszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak!

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet értékesítünk, melynek ára: 1.500,-Ft/fő

Törzsutasainknak lehetőséget biztosítunk  a jelentkezések és a befizetések sorrendjében a fix ülőhely kiválasztására, szabad helyek függvényében.

Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést.

Törzsutas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás:

Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén javasolt a biztosítás megkötése, hiszen ezzel a lefoglalt út árát is visszakaphatjuk utazásképtelenség esetén!
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 20 % önrész levonásával az utasnak megtéríti. Amennyiben az útlemondás biztosítás  és az utas biztosítás egyben lesz kötve, a fent leírt önrész 0%. A biztosítás díja: Alapdíj/Részvételi díj 2,5%-a.

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát, vagy más biztosítónál kötött utasbiztosítás fedezeti igazolását minden esetben elektronikusan részünkre elküldeni szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utas-biztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
– rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk,
– milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
– kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie. Fedezetigazolást ez esetben is szükséges bemutatni.
Cégünk az Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díjait a kiválasztott úton belüli “Árak” fül tartalmazza.

Az árak tájékoztató jellegűek, a helyek a töltöttség függvényében változhatnak, kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak és adatok, valamint leírások és információk tekinthetők ajánlatnak.
Az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk.
Amennyiben az árat euróban vagy más külföldi valutában találja, úgy az ott mellette/alatta szerepeltetett forintos összeg csak tájékoztató jelleggel van feltüntetve. Az utazásszervező fenntartja magának a jogot, hogy más árfolyamon váltsa a valutát.

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tenné, abban az esetben a befizetett foglalási díj 100%-át visszafizetjük utasaink számára. Ebben az esetben a hatályos ÁSZF-től eltérünk.

Programleírás

21:00 indulás luxus klimatizált autóbusszal Budapestről a Dózsa György út 1. szám alatt található BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt autóbusz parkolóból. (a Puskás Ferenc Stadionnal szemben)
GPS:47.500645,19.100120
Utazás egész éjjel, rövidebb megállók beiktatásával.

A Meteorák lábánál lesz az első, 3*-os szállásunk, ide előre láthatóan kora este érkezünk. Akik igényelték a félpanziós ellátást, azoknak a szálláson lesz a vacsora, a többiek szabadon választhatnak a közeli tradicionális éttermek közül. Vacsora után szabad program.

Reggeli után meglátogatjuk a Nagy Meteorát, amely kilátójából lélegzetelállító a panoráma, fantasztikus fotókat lehet készíteni. A program kb. 1,5-2 órás. A programon részt nem vevők a parkolóban tudják a csoportot megvárni.
A program után indulunk Korfura, ahová Igumenitsa kikötőjéből 1,5 órás kompozással jutunk.
A 4*-os szállást előreláthatólag délután-estefelé foglaljuk el. A félpanziót igénylőket este a szálláson bőséges vacsora várja, vacsora után a parton található bárokba, szórakozóhelyekre látogathatunk.

A szálloda adta fürdőzési lehetőségeket kihasználva egész nap egyszerre élvezhetjük a panorámát és a pihenést, a medencét és a tengert.
Gyalog eljuthatunk a legközelebbi sziklákhoz, ahonnan ugródeszkáról csobbanhatnak a bátrabbak, vagy a lépcsőkön keresztül elérhetjük a kristálytiszta tengerpartot is. Napágyak bérlése 15-20 euro, amely 2 ágyat és 1 ernyőt tartalmaz. A parton lehet motorcsónakot, vízi biciklit is bérelni, illetve magyar nyelvű búvároktatásban is résztvenni.

A szállodában több medence, jacuzzi és rengeteg sportolási lehetőség, többek között ping-pong, röplabda, vízilabda, vízi aerobic, biliárd és darts várja a vendégeket, aki pedig a kristálytiszta Jón- tengerben szeretne megmártózni, rövid sétával azt is megteheti.

Egész délelőtt szabad program.

Este rövidebb városnézésre adunk lehetőséget Korfu városában.

Akik a kiránduláson nem vesznek részt, azok a szállodában tudnak maradni.
Reggeli után hajókirándulást szervezünk, olyan partszakaszokra látogatunk el, amelyek turisták számára rejtve vannak.

Háromszor állunk meg kipróbálni a szigetet körül ölelő tenger különleges vizét, majd ebéd körül elfogyaszthatjuk a kapitány és családja által készített könnyű görög BBQ ebédet, az ár az ebédet és az italokat is tartalmazza. A hangulat a hajón fergeteges, a táncolás pedig mindenkinek javasolt.

Utazásunk során végig szabadon élvezhetjük a napsütést, és frissítőket vásárolhatunk a bárban. Ez a kirándulás a Jón-tenger egyik legszebb élménye, szeretettel várunk minden érdeklődő utasunkat, hogy hajóval megmutathassuk nekik ezt a csodát!

Reggeli után indulunk a komphoz, majd a szárazföldre kiérve átutazunk  Thessalonikibe.

A városban megtalálható szállásunkon este elfogyasztott vacsora (félpanziót igénylőknek) után lehetőségünk lesz még a főutcán vagy a tengerparton egy kellemeset sétálni.

Reggeli után indulunk Budapest felé, több beiktatott pihenővel várható érkezés éjfél körül. Az érkezés minden esetben a határon való átkelés függvénye!

Árak

Az árak tartalmazzák

 • Teljes útiköltség klimatizált luxus autóbusszal
 • Szállás 3*- 4*-os légkondicionált szállodákban reggelivel
 • Szállodában medencék, napágyak használata
 • Kompozás Korfu-szigetére
 • Korfu városlátogatás
 • Idegenforgalmi adó

Az árak nem tartalmazzák

 • Ebéd
 • Italok a vacsorához külön fizetendő
 • Félpanzió: 47.500 Ft/fő
 • Egyágyas felár: 102.000 Ft/fő
 • A strandokon a napernyők használati lehetősége 15-20 euro/2 napágy, 1 napernyő
 • Útlemondási biztosítás (A biztosításkötés dátumától függ az összeg mértéke.)
 • Baleset- betegség- poggyász biztosítás: 5.360 Ft/fő
 • Fakultatív egész napos hajózás könnyű autentikus görög BBQ ebéddel: 13.500,-Ft/fő
 • Meteorák belépő: 1.500,-Ft/fő
 • Tengerre néző szoba Korfun a teljes itt töltött időre: 14.000,-Ft/fő

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Mit kell tennem, ha utastársaim közül valaki nem tud részt venni a már befizetett utazáson?

A lehető legrövidebb időn belül jelezze nekünk, ugyanis az ilyen jellegű lemondás általában kötbérköteles, és a részvételi díjból képzett százalékos összege annál nagyobb, minél közelebbi az indulás. A részletek az utazási szerződésben vannak feltüntetve.

Visszamondhatok egy már befizetett utat?

A szerződéstől való elállás általában kötbérköteles, erre részletesen kitér az utazási szerződés. Az utazásszervező kérheti a lemondásból fakadó kárának megtérítését.

Ha a honlapjukon kinéztem egy utat, de telefonon szeretném lefoglalni, megtehetem?

Igen, telefonszámainkon, e-mail elérhetőségeinken munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére. A Kapcsolat oldalon megtalálja ezen elérhetőségeket. Ügyintézőink az iroda nyitvatartási idején belül, fogadják hívását és dolgozzák fel a foglalásokat. Az online foglalást viszont éjjel-nappal lebonyolíthatja, ennek feldolgozása nyitvatartási időben zajlik.

Mire jó a BBP biztosítás? Érdemes vagy kötelező kötni?

Külföldi utazás vagy tartózkodás idejére szóló betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. A biztosítási kötvény felmutatása ellenében a külföldi orvos – sürgős szükség esetén – a beteget ellátja, és honoráriumát később a biztosítóval számolja el. Az ár általában egy főre és minden megkezdett napra számolandó. A teljes utazás időtartamára kötelező érvényes Baleset- betegség- és poggyász biztosítással rendelkeznie minden utasunknak. Ez akár irodánkban, akár egyénileg is megköthető. Egyéni biztosítás kötés esetén annak érvényességét kérjük az utazás megkezdése előtt megküldeni.

Mit jelent az útlemondási biztosítás?

Az útlemondási (vagy sztornó) biztosítás – biztosítói szakszóval élve – utazásképtelenség esetén nyújt védelmet, hiszen ebben az esetben az önrész levonását követően (ha önrészes a biztosítás) az utas által egyébként elszenvedendő kárt a biztosító megtéríti. Az utazásképtelenség fogalma biztosítótól függ, de általában komoly egészségügyi okokat takar, pl. a biztosított kórházi kezelése, műtéte, balesete, halála, vagy egyéb hasonló, az elutazást kizáró külső és váratlan ok. Általában közeli hozzátartozónál fellépő esemény is ide sorolható, de részleteket a biztosítási feltételekben találunk. Útlemondási biztosítás csak a szerződéskötéskor köthető.

Személyesen is befizethetem a részvételi díjat?

Igen, irodánk címe: 1174 Budapest, Orgoványi utca 2-3. A Kapcsolat oldalon kérjük, tájékozódjon az aktuális nyitvatartási időről!

Hogyan tudom az előleget vagy a részvételi díjat befizetni?

Személyesen (lásd feljebb), bankkártyával, illetve irodánk bankszámlájára történő átutalással vagy banki készpénzes befizetéssel.

Kapok-e visszajelzést, ha az átutalás megérkezett?

Munkatársaink minden esetben jelzik e-mailben, ha az előleg vagy a részvételi díj megérkezett.

Hogyan értesülhetek a legújabb ajánlataikról?

Ha naprakészen szeretne értesülni az akciós nyaralásokról, akkor javasoljuk, hogy iratkozzanak fel hírlevelünkre vagy rendszeresen keressék fel irodánk weboldalát, mely napra készen frissítve van új utazási lehetőségekről.

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Görögország – Meteorák- Korfu-szigete – Thessaloniki autóbuszos utazás
Ár Ft198.000
/ Felnőtt
Ár Ft188.000
/ Gyermek

Trip Weather Forecast

Corfu22°CPartly Cloudy
SUNRISE07:32
SUNSET19:30 EEST
Hourly Forecast16:00 H28°C17:00 H28°C18:00 H27°C19:00 H26°C20:00 H25°C
Daily Forecast
Thu28/19°C
Fri28/18°C
Sat28/18°C