Görögország-Paralia riviérán 3*-os Superior szállodában, reggelivel autóbusszal

8 Nap
Úti célunk az aranyhomokos  Parália városa az Olympos Riviérán.
 
Parália szó szerint strandot jelent, viszont nekünk és aki velünk utazik, ennél sokkal többet.
 
Ez a gyönyörű kisváros, alig több mint ezer helyi lakossal nyáron valódi turistaparadicsom.
Az Égei-tenger egy csendes szegletében, a Thérmai- vagy más néven Salonika-öböl partján fekszik.
 
Homokos keletre néző partjairól láthatjuk a napfelkeltét, az általában nyugodt víz mellett vízimentők ügyelnek a biztonságos nappali fürdőzésre és különleges élményben részesül az is aki látja, ahogy a város feletti hegyek mögött lenyugszik a nap.
Ezek a hegyek sem akármilyenek, Parália ugyanis a görög mitológiából jól ismert Olympos hegység lábaitól nem messze található.
 
8 nap 6 éjszaka elég egy kis tengerparti feltöltődésre, fantasztikus görög ételekkel, kristálytiszta tengerrel, autentikus görög zenével és tánccal, vagy éppen az Olympos hegy látványával.
A szálloda szobáit, minőségét és elhelyezkedését a képek jól jellemzik. Ezt a szállást azoknak ajánljuk, akik nem szeretik a forgalmasabb helyeket. A szálloda a város szélén helyezkedik el, kis sétára a központtól.  A napernyők használatához csak 1 kávét vagy üdítőt kell fogyasztani a bárban.
 
A szálloda bőséges és változatos ellátást biztosít, a hatalmas medencéből élvezheted a hófödte Olympos hegy látványát, vagy a pár lépésnyire lévő átlátszó tengert. A szálloda saját partszakaszán röplabdapálya is található, így a sportolni vágyók sem unatkozhatnak
 
Görögország felfüggesztette a koronavírus terjedését megakadályozó intézkedések nagy részét. Megszűnt az oltási, gyógyultsági és teszt igazolások bemutatási kötelezettsége az országba történő belépésnél. Zárt helyeken, így a repülőgépen, illetve a repülőtér területén a maszk viselése továbbra is kötelező.

Az út minimum 30 fő foglalása esetén indul. Abban az esetben, ha a jelentkezők száma nem éri el a minimum létszámot,  a jelentkezők által befizetett összeg teljes ára visszafizetésre kerül.

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tenné, abban az esetben a befizetett foglalási díj 100%-át visszafizetjük utasaink számára. Ebben az esetben a hatályos ÁSZF-től eltérünk.

Részletek

Utazás: autóbusszal

Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2021-ben:

– autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betartásával közlekedtetjük,
– az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését, illetve ózonos fertőtlenítést jelent,
– az ajtóknál elhelyezett kézfertőtlenítő folyadékok használatával törekszünk arra, hogy az utazás egészségügyi szempontból is biztonságos legyen,
– a maszk használata nem kötelező, de ajánlott,
– kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek, melyről nyilatkozni szükséges.

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges. Kérjük erre figyeljenek!

A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Dózsa György út 1. számtól, a BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt autóbusz parkolóból indulnak.(a Puskás Ferenc Stadionnal szemben)

GPS:47.500645,19.100120

Vidéki utasainknak a busz haladási irányának megfelelően fel és leszállási lehetőséget biztosítunk, a pontos fel és leszállási helyet és időpontot előre egyeztetetni szükséges.

A felés leszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak!

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Törzsutasainknak lehetőséget biztosítunk  a jelentkezések és a befizetések sorrendjében a fix ülőhely kiválasztására.

Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést.

Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 20 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazások esetében: Alapdíj/Részvételi díj 3%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 3% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát, vagy más biztosítónál kötött utasbiztosítás fedezeti igazolását minden esetben elektronikusan részünkre elküldeni szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
– rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk,
– milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
– kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie. Fedezetigazolást ez esetben is szükséges bemutatni.
Cégünk az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díjáról kollégáink adnak részletes tájékoztatást.

Az árak tájékoztató jellegűek, a helyek a töltöttség függvényében változhatnak, kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak és adatok, valamint leírások és információk tekinthetők ajánlatnak.
Az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk.
Amennyiben az árat euróban vagy más külföldi valutában találja, úgy az ott mellette/alatta szerepeltetett forintos összeg csak tájékoztató jelleggel van feltüntetve. Az utazásszervező fenntartja magának a jogot, hogy más árfolyamon váltsa a valutát.

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tenné, abban az esetben a befizetett foglalási díj 100%-át visszafizetjük utasaink számára. Ebben az esetben a hatályos ÁSZF-től eltérünk.

Program leírás

21:00 indulás luxus klimatizált autóbusszal Budapestről a Dózsa György út 1. szám alatt található BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt autóbusz parkolóból. (a Puskás Ferenc Stadionnal szemben)
GPS:47.500645,19.100120
Utazás egész éjjel, rövidebb megállók beiktatásával, várható érkezés délután.

Délután érkezünk Paraliara, ahol helyi, magyarul beszélő Kollegánk vár minket és segít a szobák elfoglalásában, valamint kérdés esetén is őt lehet hívni. Félpanziót igénylő Utasaink a szállodán kívül, helyi étteremben fogyaszthatják el bőséges vacsorájukat, a Többiek egyénileg válogathatnak a közeli sétáló utcán található rengeteg taverna adta kínálatokból.

Ezek a napok a teljes pihenésről szólnak. A szállodai előtt a tengerparti sétányon megpillanthatjuk a napfelkeltét, majd a reggeli kávénkat elfogyaszthatjuk a parton a napernyők alatt, vagy a szálloda hatalmas medencéjéből élvezhetjük a hófödte Olympos-hegy csodálatos panorámáját.

Vízibicikli és kisebb csónak bérlésére  is van lehetőség, ezzel kapcsolatban Kollegánknál lehet érdeklődni.

Érdemes végigsétálni a part mellett húzódó sétányon, esténként pedig a sétáló utcán több helyen is hallgatva az  autentikus görög zenét, vagy beállni táncolni a bárok, tavernák kínálta zenés mulatságokba.

Reggeli után egész nap egyéni szabad program.

Érdemes kihasználni az utolsó napot napozással, fürdőzéssel, valamint a szieszta után nyíló szuvenír boltok adta hatalmas kínálat megtekintésével.

Day 8 :

Reggeli után indulunk Budapest felé, több beiktatott pihenővel várható érkezés éjfél körül. Az érkezés minden esetben a határon való átkelés függvénye!

Árak

Az árak tartalmazzák

  • Szállás 3*-os medencés szállodában
  • Bőséges reggeli
  • Idegenforgalmi adó
  • Utazás kényelmes, légkondícionált luxus busszal

Az árak nem tartalmazzák

  • Ebéd
  • Fakultatív programok
  • Útlemondási biztosítás: 4.640,-Ft
  • Baleset- betegség- poggyász biztosítás:2.360,-Ft/4.720,-Ft/9.440,-Ft életkortól függően
  • Útlemondás biztosítás covid megbetegedés esetére:8.350,-Ft/fő

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Mit kell tennem, ha utastársaim közül valaki nem tud részt venni a már befizetett utazáson?

A lehető legrövidebb időn belül jelezze nekünk, ugyanis az ilyen jellegű lemondás általában kötbérköteles, és a részvételi díjból képzett százalékos összege annál nagyobb, minél közelebbi az indulás. A részletek az utazási szerződésben vannak feltüntetve.

Visszamondhatok egy már befizetett utat?

A szerződéstől való elállás általában kötbérköteles, erre részletesen kitér az utazási szerződés. Az utazásszervező kérheti a lemondásból fakadó kárának megtérítését.

Ha a honlapjukon kinéztem egy utat, de telefonon szeretném lefoglalni, megtehetem?

Igen, telefonszámainkon, e-mail elérhetőségeinken munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére. A Kapcsolat oldalon megtalálja ezen elérhetőségeket. Ügyintézőink az iroda nyitvatartási idején belül, fogadják hívását és dolgozzák fel a foglalásokat. Az online foglalást viszont éjjel-nappal lebonyolíthatja, ennek feldolgozása nyitvatartási időben zajlik.

Mire jó a BBP biztosítás? Érdemes vagy kötelező kötni?

Külföldi utazás vagy tartózkodás idejére szóló betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. A biztosítási kötvény felmutatása ellenében a külföldi orvos – sürgős szükség esetén – a beteget ellátja, és honoráriumát később a biztosítóval számolja el. Az ár általában egy főre és minden megkezdett napra számolandó. A teljes utazás időtartamára kötelező érvényes Baleset- betegség- és poggyász biztosítással rendelkeznie minden utasunknak. Ez akár irodánkban, akár egyénileg is megköthető. Egyéni biztosítás kötés esetén annak érvényességét kérjük az utazás megkezdése előtt megküldeni.

Mit jelent az útlemondási biztosítás?

Az útlemondási (vagy sztornó) biztosítás – biztosítói szakszóval élve – utazásképtelenség esetén nyújt védelmet, hiszen ebben az esetben az önrész levonását követően (ha önrészes a biztosítás) az utas által egyébként elszenvedendő kárt a biztosító megtéríti. Az utazásképtelenség fogalma biztosítótól függ, de általában komoly egészségügyi okokat takar, pl. a biztosított kórházi kezelése, műtéte, balesete, halála, vagy egyéb hasonló, az elutazást kizáró külső és váratlan ok. Általában közeli hozzátartozónál fellépő esemény is ide sorolható, de részleteket a biztosítási feltételekben találunk. Útlemondási biztosítás csak a szerződéskötéskor köthető.

Személyesen is befizethetem a részvételi díjat?

Igen, irodánk címe: 1174 Budapest, Orgoványi utca 2-3. A Kapcsolat oldalon kérjük, tájékozódjon az aktuális nyitvatartási időről!

Hogyan tudom az előleget vagy a részvételi díjat befizetni?

Személyesen (lásd feljebb), bankkártyával, illetve irodánk bankszámlájára történő átutalással vagy banki készpénzes befizetéssel.

Kapok-e visszajelzést, ha az átutalás megérkezett?

Munkatársaink minden esetben jelzik e-mailben, ha az előleg vagy a részvételi díj megérkezett.

Hogyan értesülhetek a legújabb ajánlataikról?

Ha naprakészen szeretne értesülni az akciós nyaralásokról, akkor javasoljuk, hogy iratkozzanak fel hírlevelünkre vagy rendszeresen keressék fel irodánk weboldalát, mely napra készen frissítve van új utazási lehetőségekről.

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Görögország-Paralia riviérán 3*-os Superior szállodában, reggelivel autóbusszal
Ár Ft185.500
/ Felnőtt

Időjárás előrejelzés

Thessaloniki7°CFair
SUNRISE07:35
SUNSET17:49 EET
Feels like: 3°CWind: 31km/h NNWPressure: 1013.21mbarUV index: 0
Daily Forecast
Sun5/-2°C
Mon5/-3°C
Tue6/-4°C
Wed7/-4°C
Thu8/-2°C