Graz és környéke – kirándulás Ausztria zöld szívébe

2 nap

Graz Ausztria második legnagyobb városa, mégis a legtöbb itt lakó az egyik legélhetőbb városnak szavazta meg.  Hangulatos, pezsgő, reneszánsz-barokk stílusú városközponti részekben az oda látogató megtalál minden olyan érdekességet, kulturális helyet, barokk templomtornyokat, pihenésre alkalmas parkokat, melyek felkeltik az érdeklődésüket vagy ami miatt érdemes ezt a csodás várost meglátogatni.

Grazban nem kell sokat gyalogolnunk, hogy ha a természetben való barangolásra vágyunk, hiszen bármerre indulunk el, a legrövidebb idő alatt elérjük a túrázási, pihenési vagy kikapcsolódási lehetőségnek választott célpontokat, ezért is hívják Ausztria zöld szívének.

Kihagyhatatlan turista látványosság a híres Schlossbergen emelkedő Óratorony, amely a város jelképe is egyben.

Riegersburg vára Ausztria egyik legszebb és legnagyobb erődítménye a kitűnő állapotban fennmaradt és lenyűgöző látványt nyújt a 200 méter magas vulkáni kúp bazaltszikláján. A zöldellő tájból meredeken kiemelkedő sziklaszirtre épült középkori várban a parádés kilátás mellett gazdagon díszített termeket és egy boszorkánymúzeumot is találunk.

A semriachi barlang a Lurbach patak “föld alatti völgye”.

A barlang egyedülálló természeti szépségét a jól kiépített, villannyal megvilágított utakról csodálhatjuk meg.

A vezetés során a cseppkővekkel gazdagon borított járatok után érjük el Közép-Európa egyik legnagyobb barlangtermét, a Nagy Dómot, amely a világ 10 legnagyobb barlangdómjainak egyike. Egyedülálló az Óriás is, amely a világ legnagyobb szabadon függő cseppköve.

A bejáratnál kiállító terem várja a vendégeket, ahol rendkívüli tárgyakat láthatunk, például egy barlangi medve csontvázat. Itt a csontokra, ásványokra és egyéb geológiai, biológiai tárgyakra alapozva információkhoz juthatunk a barlang kialakulásáról és történetéről.

Herberstein kastély legnagyobb területe vadaspark. Egy különös állatkert, ahol a világ minden földrészéről található itt sokféle állat. Érdekes, hogy rácsok szinte nincsenek. A biztonságunkat úgy oldják meg, hogy legtöbbször más szintről lehet nézelődni, bámészkodni. A háziállatoktól a legveszélyesebb vadakig rengeteg faj egyedei vannak betelepítve, gondozva.

Útközben kis pavilonok nyújtanak pihenőt és árnyékot, ahol enni, inni, kávézni lehet, de ha az otthoniak is az eszünkbe jutnak, akkor még egy kis szuvenírre is akadhatunk számukra.

A szállásokon bőséges és ízletes a vacsora, így javasoljuk Utasainknak ennek kiválasztását a foglalás gomb utáni extra szolgáltatások menüpontból.

Foglalás menete: a kiválasztott dátum után a foglalás gombra kattintva meg kell adni az utasok számát, majd a a kívánt szolgáltatásokat (félpanzió, fakultatív programok, biztosítások). A következő lépésben a tovább gombbal a foglalásunkat véglegesítjük a személyes adatok megadásával( utasok neve, születési hely, idő, lakcím, állampolgárság, oltás esetén a vakcina neve és a 2. vagy 3.oltás időpontja).

A regisztráció végeztével egy visszaigazoló mailt küldünk, majd az utazási szerződést, az utalással kapcsolatos adatokkal. Az összeg beérkezése után küldjük a számlát.

Útjainkat Uniós digitális Covid igazolvánnyal rendelkező utasaink számára ajánljuk.

Ausztria a következő vakcinával oltottakat fogadja el: Pfizer, Astra Zeneca, Johnson and Johnson, Moderna, Sinopharm, Sinovac. Figyelem!

A beutazási szabályoktól eltérően a szolgáltatások igénybevételéhez csak a Pfizer, az Astra Zeneca, a Johnson and Johnson és a Moderna vakcina megfelelő! 

Az út minimum 30 fő foglalása esetén indul. Abban az esetben, ha a jelentkezők száma nem éri el a minimum létszámot,  a jelentkezők által befizetett összeg teljes ára visszafizetésre kerül.

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tenné, abban az esetben a befizetett foglalási díj 100%-át visszafizetjük utasaink számára. Ebben az esetben a hatályos ÁSZF-től eltérünk.

Áttekintés

Utazás: autóbusszal

Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2021-től:

– autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betartásával közlekedtetjük,
– az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését, illetve ózonos fertőtlenítést jelent,
– az ajtóknál elhelyezett kézfertőtlenítő folyadékok használatával törekszünk arra, hogy az utazás egészségügyi szempontból is biztonságos legyen,
– a maszk használata nem kötelező, de ajánlott,
– kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek, melyről nyilatkozni szükséges.

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges. Kérjük erre figyeljenek!

A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Dózsa György út 1. számtól, a BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt parkolóból indulnak. (a Puskás Ferenc Stadionnal szemben)

GPS:47.500645,19.100120

Lehetőséget biztosítunk menetvonalunkon történő felszállásra, mely minden esetben útiránynak megfelelően történik benzinkutak pihenőiben előre egyeztetett helyen és időben.
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak!

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet értékesítünk, melynek ára: 1.500,-Ft/fő

Törzsutasainknak lehetőséget biztosítunk  a jelentkezések és a befizetések sorrendjében a fix ülőhely kiválasztására, szabad helyek függvényében.

Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést.

Törzsutas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás:

Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén javasolt a biztosítás megkötése, hiszen ezzel a lefoglalt út árát is visszakaphatjuk utazásképtelenség esetén!
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 20 % önrész levonásával az utasnak megtéríti. Amennyiben az útlemondás biztosítás  és az utas biztosítás egyben lesz kötve, a fent leírt önrész 0%.

A biztosítás díja: Alapdíj/Részvételi díj 2,5%-a 

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát indulás előtt idegenvezetőink ellenőrzik az autóbuszon. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
– rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk,
– milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
– kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díjáról irodánkban tájékozódhat. 

Kérjük, hogy részletesebb információért kérjen előre tájékoztatást irodánkban.
Az árak tájékoztató jellegűek, a helyek a töltöttség függvényében változhatnak, kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak és adatok, valamint leírások és információk tekinthetők ajánlatnak.
Az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk.
Amennyiben az árat euróban vagy más külföldi valutában találja, úgy az ott mellette/alatta szerepeltetett forintos összeg csak tájékoztató jelleggel van feltüntetve. Az utazásszervező fenntartja magának a jogot, hogy más árfolyamon váltsa a valutát.

Az út minimum 30 fő foglalása esetén indul. Amennyiben a jelentkezők száma nem éri el a minimum létszámot,  a jelentkezők által befizetett összeg teljes ára visszafizetésre kerül.

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tenné, abban az esetben a befizetett foglalási díj 100%-át visszafizetjük utasaink számára. Ebben az esetben a hatályos ÁSZF-től eltérünk.

Itinerary

Először a RIEGERSBURG-i híres „Boszorkányvárat” keressük fel, amely egy 482 m magas vulkáni sziklacsúcson épült a 12. században. Termeit izgalmas titkok vették körül – ezekről mesél majd a helyi vezetőnk! Fegyvergyűjtemény, boszorkány kiállítás! A várba a szupergyors panoráma-lifftel mehetünk fel és le!
Ezután a közeli híres ZOTTER féle Csokoládémanufaktúrát keressük fel! Itt édes izgalmak várnak ránk a „Csokoládé-élvezet” túrán. Magyarázat audioguiddal magyarul, vásárlási lehetőség.
Kora délután érkezünk Grazba, a hangulatos stájer fővárosba. Itt séta a belvárosban, a gyorslifttel felmehetünk a híres Schlossbergen emelkedő Óratoronyhoz, mely a város jelképe, innen gyönyörű a kilátás!
Este 19.00 körül érkezünk a városhoz közeli gyönyörű üdülőfaluba, Semriachba, itt lesz a szállásunk, félpanzió igénylése esetén a vacsora.

Day 2 :
Vasárnap

Semriachban található Ausztria legszebb cseppkőbarlangja, a LURGROTTE, ezt látogatjuk meg, természetesen helyi vezetővel, bent meglepetés vár!
Következő program a híres HERBERSTEIN kastély és Vadaspark megtekintése! Több mint 700 éve a Stubenberg grófok tulajdona, a kastélyban eredeti bútorok és berendezések. Helyi vezetővel járhatjuk be a kerti kastélyt, utána szabadidő a kertek és állatpark megtekintésére.
Végül hazaindulás kb. 17.00-kor, hogy este 21.00 körül Bp.-re érkezzünk!

Árak

Az árak tartalmazzák

 • Utazási költségek autóbusszal
 • Szállás 3*-os hotelben reggelivel
 • Helyi idegenvezető Grazban
 • Csoportkísérő
 • Idegenforgalmi adó

Az árak nem tartalmazzák

 • Étkezés: Ebéd,
 • Félpanzió 6.500,-Ft
 • Riegersburg boszorkánymúzeumi belépő 7.600,-Ft
 • Zotter csokoládémanufaktúra belépő 7.080,-Ft
 • Graz felvonó 1.200,-Ft
 • Cseppkőbarlang belépő 4.000,-Ft
 • Herberstein kastély és vadaspark belépő 7.600,-Ft
 • Útlemondási biztosítás 1.250,-Ft
 • Aegon Z1-es útlemondás biztosítás covid megbetegedés esetére: 2.250,-Ft/fő
 • Baleset- betegség- poggyász biztosítás 1.180,-Ft/2.360.-Ft
 • Egyágyas szoba felár 5.550,-Ft

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Mit kell tennem, ha utastársaim közül valaki nem tud részt venni a már befizetett utazáson?

A lehető legrövidebb időn belül jelezze nekünk, ugyanis az ilyen jellegű lemondás általában kötbérköteles, és a részvételi díjból képzett százalékos összege annál nagyobb, minél közelebbi az indulás. A részletek az utazási szerződésben vannak feltüntetve.

Visszamondhatok egy már befizetett utat?

A szerződéstől való elállás általában kötbérköteles, erre részletesen kitér az utazási szerződés. Az utazásszervező kérheti a lemondásból fakadó kárának megtérítését.

Ha a honlapjukon kinéztem egy utat, de telefonon szeretném lefoglalni, megtehetem?

Igen, telefonszámainkon, e-mail elérhetőségeinken munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére. A Kapcsolat oldalon megtalálja ezen elérhetőségeket. Ügyintézőink az iroda nyitvatartási idején belül, fogadják hívását és dolgozzák fel a foglalásokat. Az online foglalást viszont éjjel-nappal lebonyolíthatja, ennek feldolgozása nyitvatartási időben zajlik.

Mire jó a BBP biztosítás? Érdemes vagy kötelező kötni?

Külföldi utazás vagy tartózkodás idejére szóló betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. A biztosítási kötvény felmutatása ellenében a külföldi orvos – sürgős szükség esetén – a beteget ellátja, és honoráriumát később a biztosítóval számolja el. Az ár általában egy főre és minden megkezdett napra számolandó. A teljes utazás időtartamára kötelező érvényes Baleset- betegség- és poggyász biztosítással rendelkeznie minden utasunknak. Ez akár irodánkban, akár egyénileg is megköthető. Egyéni biztosítás kötés esetén annak érvényességét kérjük az utazás megkezdése előtt megküldeni.

Mit jelent az útlemondási biztosítás?

Az útlemondási (vagy sztornó) biztosítás – biztosítói szakszóval élve – utazásképtelenség esetén nyújt védelmet, hiszen ebben az esetben az önrész levonását követően (ha önrészes a biztosítás) az utas által egyébként elszenvedendő kárt a biztosító megtéríti. Az utazásképtelenség fogalma biztosítótól függ, de általában komoly egészségügyi okokat takar, pl. a biztosított kórházi kezelése, műtéte, balesete, halála, vagy egyéb hasonló, az elutazást kizáró külső és váratlan ok. Általában közeli hozzátartozónál fellépő esemény is ide sorolható, de részleteket a biztosítási feltételekben találunk. Útlemondási biztosítás csak a szerződéskötéskor köthető.

Személyesen is befizethetem a részvételi díjat?

Igen, irodánk címe: 1174 Budapest, Orgoványi utca 2-3. A Kapcsolat oldalon kérjük, tájékozódjon az aktuális nyitvatartási időről!

Hogyan tudom az előleget vagy a részvételi díjat befizetni?

Személyesen (lásd feljebb), bankkártyával, illetve irodánk bankszámlájára történő átutalással vagy banki készpénzes befizetéssel.

Kapok-e visszajelzést, ha az átutalás megérkezett?

Munkatársaink minden esetben jelzik e-mailben, ha az előleg vagy a részvételi díj megérkezett.

Hogyan értesülhetek a legújabb ajánlataikról?

Ha naprakészen szeretne értesülni az akciós nyaralásokról, akkor javasoljuk, hogy iratkozzanak fel hírlevelünkre vagy rendszeresen keressék fel irodánk weboldalát, mely napra készen frissítve van új utazási lehetőségekről.

Érdekességek

Graz a sorban a második legnagyobb város Ausztriában, Stájerország fővárosa. Óvárosa oly színes és változatos építészeti stílusokat sorakoztat fel, hogy az UNESCO 1999-ben a világörökség részévé nyilvánította.

A város nevét a szláv „gradec” (kis vár) szóból eredeztetik. Az akkori szlovén népek helyére, később németek érkeztek, és 1128-ban említik először hivatalosan oklevelekben. Picit több mint száz év elmultával, 1230-ban nyerte el a város címet. 1440 és 1493 között III. Frigyes német-római császár az egész birodalom székhelyéül tette meg Graz-ot.

Igen fontos szerepet töltött be a város az oszmán-török háborúk alatt, mint egy védőbástyája a keresztény Európának. Ekkor élte Graz a fénykorát, számos művész, építesz látogatta meg a várost és alkotott itt.

A szigorú katolikus Ferdinánd főherceg vetett véget Graz protestáns korszakának a XVI. század végén, majd 1619-ben, miután megkoronázták, szép lassan áttelepítette az udvart Bécsbe.

A város iparosítása a 19. században újabb lendületet adott a városnak, hála az igen nagy közkedveltséget élvező János főhercegnek.

A második világháború Grazot  sem kímélte, 1945-ben a lakóépületek nagy részét lebombázták a szövetségesek.

Azóta a város sokat változott, és a különböző építési stílusok mellet, jónéhány lenyűgöző modern épület kápráztatja el az ide látogatókat. Ennek köszönhetően nyerte el 2003-ban az Európa kulturális fővárosa címet.

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Graz és környéke – kirándulás Ausztria zöld szívébe
Ár Ft48.900
/ Felnőtt

Trip Weather Forecast