Hétvégi utazás Prágába

3 nap

Ha érdekelnek Téged a különleges sörök, a Cseh világörökségi helyszínek és finom autentikus ételek, akkor gyere velünk és mi megmutatjuk Neked Csehország krémjét.  

Hétvégi, 3 napos autóbuszos programunkon elutazunk az elragadó Prágába, ahol egy séta mellett, helyi idegenvezetőnkkel térképezzük fel a város nevezetességeit. Városnézésünkből nem fogjuk kihagyni a hídtornyot, a Károly-hidat, az óvárost és a zsidónegyedet sem.

Fakultatív program keretein belül betekinthetünk a sörgyártás rejtelmeibe, illetve kipróbáljuk az igazi cseh söröket, az egyik este olyan étteremben, ahol vonat hozza az asztalunkhoz a kiválasztott habos, hideg malátás nedűt.

Emellett kastély-és várlátogatásokra is lehetőséget biztosítunk, melyek közt szerepel a Strahovi kolostor és vár, amelyet II.Ulászló cseh fejedelem alapított a 12. században, aki egyben az első cseh király is volt.  A Szent Norbert alapította rend követői laktak ezen falak mögött, az Ő neve köszön vissza a sörfőzde és étterem nevében is: Sv. Norbert. A kolostorból remek kilátás nyílik a városra, a Lorettához  továbbhaladva pedig a szép harangjátékot hallgathatjuk. Miután bebarangoltuk mind a három várudvart, s megpróbáltuk felidézni a régmúlt történelmet, és a cseh uralkodók szellemét, megpihenhetünk a gótikus, több, mint 600 éves Szent Vitus székesegyház hűs falai között. A romantikus, Vároldali lépcsőn és a csodás házjelekkel teli Neruda utcán lesétálunk a Kisoldal térre, s innét már csak egy lépés a Károly-híd. Ahogy hallgatjuk az utcazenészek muzsikáját, hagyjuk, hogy átjárjon minket ez a megismételhetetlen pillanat.

Az egyik Csehországban töltött este folyamán fakultatív program keretében lehetőséget biztosítunk egy kihagyhatatlan élményre, egy kellemes, hajófedélzeti vacsorára a Moldván. Akik nem szeretnének résztvenni a programon, azok egyénileg tudnak válogatni a sok hangulatos és autentikus étterem közül.

A Lednice-kastély a lednice-valticei komplexum legszebb ékköve, és egyben egész Európában az egyik legszebb angol neogótikus stílusban épült épületkomplexum. Számos útvonal vezet végig a kastély belsejében, a termektől a hercegi lakosztályokig, a kis hercegek és hercegnők szobájáig és a bábmúzeumig. A szemünket még jobban elkápráztató látványosságok a gondosan karbantartott angolpark és a franciakert egy pálmafás üvegházzal, valamint egy minaret, ami ma kilátóként üzemel, hogy a magasból is gyönyörködhessünk a kastélyban és környezetében. Fentről felfedezhetjük, hogy a területet több tó és sziget teszi még meseszerűbbé.

Foglalás menete: a kiválasztott dátum után a foglalás gombra kattintva meg kell adni az utasok számát, majd a kívánt szolgáltatásokat (félpanzió, fakultatív programok, biztosítások). A következő lépésben a tovább gombbal a foglalásunkat véglegesítjük a személyes adatok megadásával( utasok neve, születési hely, idő, lakcím, állampolgárság).

A regisztráció végeztével egy visszaigazoló mailt küldünk, majd az utazási szerződést, az utalással kapcsolatos adatokkal. Az összeg beérkezése után küldjük a számlát.

Az út minimum 30 fő foglalása esetén indul. Abban az esetben, ha a jelentkezők száma nem éri el a minimum létszámot,  a jelentkezők által befizetett összeg teljes ára visszafizetésre kerül.

Áttekintés

Utazás: autóbusszal

Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2023-tól:

– az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését, illetve ózonos fertőtlenítést jelent,
– az ajtóknál elhelyezett kézfertőtlenítő folyadékok használatával törekszünk arra, hogy az utazás egészségügyi szempontból is biztonságos legyen,
– kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek

A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Dózsa György út 1. számtól, a BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt autóbusz parkolóból indulnak.(a Puskás Ferenc Stadionnal szemben)

GPS:47.500645,19.100120

Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, jelezzék hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
– Budapest Dózsa György út 1., a BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt autóbuszparkoló vagy
– Budaörs MOL benzinkút (a felszállás pontos helyét térképen jelölve megrendelés után megküldjük). Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Dózsa György útról nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.

A fel- és leszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak!

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet értékesítünk, melynek ára: 1.500,-Ft/fő

Törzsutasainknak lehetőséget biztosítunk  a jelentkezések és a befizetések sorrendjében a fix ülőhely kiválasztására, szabad helyek függvényében.

Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést.

Törzsutas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás:

Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén javasolt a biztosítás megkötése, hiszen ezzel a lefoglalt út árát is visszakaphatjuk utazásképtelenség esetén!
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 20 % önrész levonásával az utasnak megtéríti. Amennyiben az útlemondás biztosítás  és az utas biztosítás egyben lesz kötve, a fent leírt önrész 0%. A biztosítás díja: Alapdíj/Részvételi díj 2,5%-a.

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát, vagy más biztosítónál kötött utasbiztosítás fedezeti igazolását minden esetben elektronikusan részünkre elküldeni szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utas-biztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
– rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk,
– milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
– kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie. Fedezetigazolást ez esetben is szükséges bemutatni.
Cégünk az Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díjait a kiválasztott úton belüli “Árak” fül tartalmazza.

Az árak tájékoztató jellegűek, a helyek a töltöttség függvényében változhatnak, kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak és adatok, valamint leírások és információk tekinthetők ajánlatnak.
Az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk.
Amennyiben az árat euróban vagy más külföldi valutában találja, úgy az ott mellette/alatta szerepeltetett forintos összeg csak tájékoztató jelleggel van feltüntetve. Az utazásszervező fenntartja magának a jogot, hogy más árfolyamon váltsa a valutát.

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tenné, abban az esetben a befizetett foglalási díj 100%-át visszafizetjük utasaink számára. Ebben az esetben a hatályos ÁSZF-től eltérünk.

Részletek

Pénteken reggel 6:00 órakor indulás luxus klimatizált autóbusszal Budapestről a Dózsa György út 1. szám alatt található BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt parkolóból.
GPS:47.500645,19.100120

Első opcionális programunk egy izgalmas sörgyár látogatás, ahol szerencsénk lesz betekinteni a tradicionális cseh sör készítésének kulisszatitkaiba. Emellett egyénileg ebédelési lehetőséget biztosítunk utasaink számára a látogatás előtt vagy aki nem igényli a programot, az ideje alatt.

Délutáni órákban érkezünk a prágai szállásunkra, majd azt követően helyi idegenvezetőnkkel felfedezzük Prága zegét-zugát.

Este vacsora egy autentikus cseh kocsmában, cseh ételekkel és klasszikus cseh sörökkel, mindezt egy olyan különleges környezetben, ahol egy vonat vette át a pincér szerepét és tálalja fel a választott fogásokat. Természetesen egyénileg más étterem is választható.

Vacsorát követően szabadidő a városban.

A reggeli elfogyasztása utáni látnivalóink a gyönyörűséges Strahovi kolostor és vár, melyeket a szállodától indulva, metróval közelítünk meg. A kolostor lenyűgöző templomai, képgalériái és könyvtára fognak elkápráztatni minket. Elképesztő kilátás nyílik a városra túránk befejeztével, ahol van lehetőség megkóstolni a helyben főzött, 800 éves recept szerinti Szent Norbert kolostori sört.

A közeli éttermekben vagy kocsmákban rengeteg különböző hagyományos cseh különlegességet kóstolhatunk meg, ebédelési lehetőséget és szabadidőt biztosítunk egészen estig.

Az este során fakultatív program keretében lehetőséget biztosítunk egy kihagyhatatlan élményre, egy kellemes, hajófedélzeti vacsorára a Moldván. Akik nem szeretnének résztvenni a programon, azok egyénileg tudnak válogatni a sok hangulatos és autentikus étterem közül.

Reggeli után indulunk utolsó vezetett túránkra Prága óvárosi részére, ahol vár minket az Orloj és az apostolok. Ezután ellátogatunk az egyfajta középkori, romantikus hangulatúnak tartott, zsinagógákkal, kusza sírkőivel teli Zsidónegyedbe is, amely valójában nem is biztos, hogy olyan romantikus hangulatú, mint azt mondják.

Budapest felé menet közben megállunk megcsodálni a dél-morvaországi, Liechtenstein grófok csodálatos mesepalotájaként is emlegetett Lednicei kastélyt. Az itt lévő éttermekben töltjük el az ebédidőt is. Aki nem választotta ezt a programot, annak szabadidő eltöltésére van lehetősége.

Innen folyamatosa utazással utazunk Budapest felé, várható érkezés 22:00 óra körül.

Árak

Az árak tartalmazzák

 • Utazási költségek luxus klimatizált autóbusszal
 • Szállás Prágában 2 éjszakára reggelivel
 • Idegenvezetés
 • Idegenforgalmi adó

Az árak nem tartalmazzák

 • Étkezés: Ebéd, vacsora
 • Italok a vacsorához
 • Útlemondási biztosítás (Az utazás időpontjához közeledve változik az ár.)
 • Baleset- betegség- poggyász biztosítás: 1035 Ft/fő, 2070,-Ft/fő, 4140,-Ft/fő, életkortól függően változik az ár
 • Egyágyas szoba felár
 • Sörgyárlátogatás (Fakultatív program)
 • Fakultatív program belépők: Strahovi kolostor, Lednicei kastély
 • Vacsora egy hajón a Moldván: 20.000 Ft/fő

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Mit kell tennem, ha utastársaim közül valaki nem tud részt venni a már befizetett utazáson?

A lehető legrövidebb időn belül jelezze nekünk, ugyanis az ilyen jellegű lemondás általában kötbérköteles, és a részvételi díjból képzett százalékos összege annál nagyobb, minél közelebbi az indulás. A részletek az utazási szerződésben vannak feltüntetve.

Visszamondhatok egy már befizetett utat?

A szerződéstől való elállás általában kötbérköteles, erre részletesen kitér az utazási szerződés. Az utazásszervező kérheti a lemondásból fakadó kárának megtérítését.

Ha a honlapjukon kinéztem egy utat, de telefonon szeretném lefoglalni, megtehetem?

Igen, telefonszámainkon, e-mail elérhetőségeinken munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére. A Kapcsolat oldalon megtalálja ezen elérhetőségeket. Ügyintézőink az iroda nyitvatartási idején belül, fogadják hívását és dolgozzák fel a foglalásokat. Az online foglalást viszont éjjel-nappal lebonyolíthatja, ennek feldolgozása nyitvatartási időben zajlik.

Mire jó a BBP biztosítás? Érdemes vagy kötelező kötni?

Külföldi utazás vagy tartózkodás idejére szóló betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. A biztosítási kötvény felmutatása ellenében a külföldi orvos – sürgős szükség esetén – a beteget ellátja, és honoráriumát később a biztosítóval számolja el. Az ár általában egy főre és minden megkezdett napra számolandó. A teljes utazás időtartamára kötelező érvényes Baleset- betegség- és poggyász biztosítással rendelkeznie minden utasunknak. Ez akár irodánkban, akár egyénileg is megköthető. Egyéni biztosítás kötés esetén annak érvényességét kérjük az utazás megkezdése előtt megküldeni.

Mit jelent az útlemondási biztosítás?

Az útlemondási (vagy sztornó) biztosítás – biztosítói szakszóval élve – utazásképtelenség esetén nyújt védelmet, hiszen ebben az esetben az önrész levonását követően (ha önrészes a biztosítás) az utas által egyébként elszenvedendő kárt a biztosító megtéríti. Az utazásképtelenség fogalma biztosítótól függ, de általában komoly egészségügyi okokat takar, pl. a biztosított kórházi kezelése, műtéte, balesete, halála, vagy egyéb hasonló, az elutazást kizáró külső és váratlan ok. Általában közeli hozzátartozónál fellépő esemény is ide sorolható, de részleteket a biztosítási feltételekben találunk. Útlemondási biztosítás csak a szerződéskötéskor köthető.

Személyesen is befizethetem a részvételi díjat?

Igen, irodánk címe: 1174 Budapest, Orgoványi utca 2-3. A Kapcsolat oldalon kérjük, tájékozódjon az aktuális nyitvatartási időről!

Hogyan tudom az előleget vagy a részvételi díjat befizetni?

Személyesen (lásd feljebb), bankkártyával, illetve irodánk bankszámlájára történő átutalással vagy banki készpénzes befizetéssel.

Kapok-e visszajelzést, ha az átutalás megérkezett?

Munkatársaink minden esetben jelzik e-mailben, ha az előleg vagy a részvételi díj megérkezett.

Hogyan értesülhetek a legújabb ajánlataikról?

Ha naprakészen szeretne értesülni az akciós nyaralásokról, akkor javasoljuk, hogy iratkozzanak fel hírlevelünkre vagy rendszeresen keressék fel irodánk weboldalát, mely napra készen frissítve van új utazási lehetőségekről.

Érdekességek

Söriváskor jó tudni: ha asztalfoglalás után magunk elé helyezünk egy söralátétet, az automatikusan azt jelenti, hogy kérünk egy korsó sört. Amennyiben a korsónk kiürül és az alátétet nem helyezzük az üres korsó szájára, automatikusan hozza a pincér a következő kört.

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Hétvégi utazás Prágába
Ár Ft75.000
/ Felnőtt

Trip Weather Forecast