Róma-Pompei-Sorrento-Capri szigete

8 nap

8 nap autóbuszos utazással.

Róma-Pompei-Nápoly-Sorrento-Capri szigete-Padova-Ljubljana

Kíváncsi vagy hol tanított Galileo Galilei? Hol volt Európa egyik első felsőoktatási intézménye? Szeretnéd látni az olasz reneszánsz kimagasló mestereinek munkáit? Tudod mi történt 79-ben a Vezúv lábánál? Tudod milyen a Capri-kék?

Ha ezekre a kérdésekre szívesen meghallgatnád részletes, sok mindenre kiterjedő válaszokat szakavatott, nagytudású idegenvezetőinktől, akkor tarts velünk ezen az egyedülálló buszos körutunkon!

Beutazzuk hosszában Olaszországot, elviszünk, hogy láthasd ezeket a csodákat, megtudd a legfontosabb kulturális tudnivalókat és megkóstold az egyedülálló olasz gasztronómiai különlegességeket!

Nincs más dolgod, mint lefoglalni az utat és az indulási dátumon elfoglalni luxus buszunkon a helyed és élvezni az utat! Gyere velünk, mert megérdemled!

Pontos program leírás a szöveg alatti “Program leírása” található.

Lehetőség van a szállodában is vacsorázni, aki ezt szeretné, kérjük a félpanziós ellátást kiválasztani. Több választható programunk is van, de a teljes élmény eléréséhez javasoljuk mindegyik programon való részvételt. Sorrento melletti szállodában fakultatív választható a tengerre néző szoba, ezt minden utasnak ajánljuk!

Az ár az útiköltséget, AZ ÖSSZES PROGRAM ÉS BELÉPŐ DÍJÁT, idegenvezető díjait, idegenforgalmi adót, buszbehajtási engedélyeket, Vox fülhallgató készülék díjait is tartalmazza.

Foglalás menete: a kiválasztott dátum után a foglalás gombra kattintva meg kell adni az utasok számát, majd a kívánt szolgáltatásokat (félpanzió, fakultatív programok, biztosítások). A következő lépésben a tovább gombbal a foglalásunkat véglegesítjük a személyes adatok megadásával( utasok neve, születési hely, idő, lakcím, állampolgárság).

A regisztráció végeztével egy visszaigazoló mailt küldünk, majd az utazási szerződést, az utalással kapcsolatos adatokkal. Az összeg beérkezése után küldjük a számlát.

Az út minimum 30 fő foglalása esetén indul. Abban az esetben, ha a jelentkezők száma nem éri el a minimum létszámot,  a jelentkezők által befizetett összeg teljes ára visszafizetésre kerül.

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tenné, abban az esetben a befizetett foglalási díj 100%-át visszafizetjük utasaink számára. Ebben az esetben a hatályos ÁSZF-től eltérünk.

Áttekintés

Utazás: autóbusszal

Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2023-tól:

– az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését, illetve ózonos fertőtlenítést jelent,
– az ajtóknál elhelyezett kézfertőtlenítő folyadékok használatával törekszünk arra, hogy az utazás egészségügyi szempontból is biztonságos legyen,
– kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek

A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Dózsa György út 1. számtól, a BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt autóbusz parkolóból indulnak.(a Puskás Ferenc Stadionnal szemben)

GPS:47.500645,19.100120

Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, jelezzék hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
– Budapest Dózsa György út 1., a BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt autóbuszparkoló vagy
– Budaörs MOL benzinkút (a felszállás pontos helyét térképen jelölve megrendelés után megküldjük). Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Dózsa György útról nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.

A fel- és leszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak!

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet értékesítünk, melynek ára: 1.500,-Ft/fő

Törzsutasainknak lehetőséget biztosítunk  a jelentkezések és a befizetések sorrendjében a fix ülőhely kiválasztására, szabad helyek függvényében.

Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést.

Törzsutas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás:

Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén javasolt a biztosítás megkötése, hiszen ezzel a lefoglalt út árát is visszakaphatjuk utazásképtelenség esetén!
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 20 % önrész levonásával az utasnak megtéríti. Amennyiben az útlemondás biztosítás  és az utas biztosítás egyben lesz kötve, a fent leírt önrész 0%. A biztosítás díja: Alapdíj/Részvételi díj 2,5%-a.

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát, vagy más biztosítónál kötött utasbiztosítás fedezeti igazolását minden esetben elektronikusan részünkre elküldeni szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utas-biztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
– rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk,
– milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
– kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie. Fedezetigazolást ez esetben is szükséges bemutatni.
Cégünk az Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díjait a kiválasztott úton belüli “Árak” fül tartalmazza.

Az árak tájékoztató jellegűek, a helyek a töltöttség függvényében változhatnak, kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak és adatok, valamint leírások és információk tekinthetők ajánlatnak.
Az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk.
Amennyiben az árat euróban vagy más külföldi valutában találja, úgy az ott mellette/alatta szerepeltetett forintos összeg csak tájékoztató jelleggel van feltüntetve. Az utazásszervező fenntartja magának a jogot, hogy más árfolyamon váltsa a valutát.

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tenné, abban az esetben a befizetett foglalási díj 100%-át visszafizetjük utasaink számára. Ebben az esetben a hatályos ÁSZF-től eltérünk.

Itinerary

Részletes leírás :
Programunk

6:00 indulás luxus klimatizált autóbusszal Budapestről a Dózsa György út 1. szám alatt található BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt autóbusz parkolóból. (a Puskás Ferenc Stadionnal szemben)
GPS:47.500645,19.100120

Utazás rövidebb megállók, ebédeli lehetőség  beiktatásával Firenzéig. Délutáni érkezésünkkor belevetjük magunkat a város forgatagába, idegenvezetőnkkel megtudjuk a legfontosabb eseményeket és megcsodáljuk a legszebb látványosságokat. Esti órákban érkezünk Firenzében lévő szállásunkra. A félpanziót igénylő utasok a szállodában fogyaszthatják el a vacsorát.

Reggeli után Dél-Olaszország legnagyobb városába, Nápolyba vesszük az irányt. Rövidebb túra során megismerkedünk a város történelmével és nem szabad kihagyni az eredeti pizza kóstolását sem. Következő megállónk Pompei, ahol egy másik tapasztalt helyi idegenvezetőnkkel megnézzük a Vezúv lábánál található romvárost.

Késő délután indulunk Sorrento melletti szállásunkra. Érdemes tengerre néző szobát választani, a látvány egyedülálló! Félpanziót kérő utasaink a szállodában vacsoráznak. Este a teraszon is lehet elidőzni, élvezni a csodálatos panorámát, vagy a szálloda szolgáltatásait.

Capri szigete egyike Olaszország legromantikusabb turisztikai célpontjainak. A Nápolyi-öbölben, a Sorrentoi-félsziget folytatásaként a Földközi-tengerből kiemelkedő csodás sziget álomszép tájakat rejt. Hajótúránkon először körbehajózzuk a szigetet és alkalmunk lesz megnézni milyen a “capri-kék”. Ezután gyalogosan járjuk körbe a főbb kilátókat, majd átutazunk Anacaprira is.  Ezt a programot nem szabad kihagyni, örök emlék marad! Késő délután utazunk vissza szállásunkra.

Reggeli után indulunk az olasz fővárosba, ahol érkezésünkkor helyi idegenvezetőnk vár és elvezet minket az aznapi programunkra. Tervezett látnivalók: Vatikán, Szent Péter Bazilika, Angyalvár, Angyalhíd, Róma történelmi központja. Este a félpanziót igénylők egy autentikus olasz étteremben fogyaszthatják el a vacsorájukat. A többiek az idegenvezetés után tudnak egyénileg vacsorázni.

Reggeli után elindulunk délelőtti városnéző programunkra, ismét helyi idegenvezetőnkkel. A mai napon a Colosseum- Capitolium, Patheon, Trevi-kút, Spanyol -lépcsőre biztosan lesz időnk, majd ebédelési lehetőség után egyéni, szabad időt adunk Utasaink részére. Este a félpanziót igénylők ugyanabban az étteremben fogyaszthatják el vacsorájukat, ahol előző este voltunk.

Reggelink elfogyasztása után elindulunk Pisa városába, ahol Olaszország egyik leghíresebb nevezetességét, a Pisai ferdetornyot csodálhatjuk meg. Ebéd után indulunk a Padovában lévő szállásunkra. Vacsora a szálláson, akik a félpanziót kérték.

Utolsó együtt töltött napunk reggelivel kezdjük, majd elindulunk a Szlovén Köztársaság fővárosába Ljubljanába. Hosszabb pihenőnk ebédelési és kisebb városnézési lehetőséget nyújt, majd Budapest felé vesszük utunkat. Várható érkezés 21:00-körül.

 

Az ár tartalmazza:

 • Utazási költségek autóbusszal
 • Szállás 3*-os szállodákban reggelivel
 • Helyi Idegenvezetők díja
 • Csoportvezető díja
 • Minden városba a buszos belépők díja
 • Idegenforgalmi adó
 • Vox- fülhallgatós készülék
 • Múzeumi belépők
 • Colosseum belépő
 • Rómában metró jegyek
 • Capri szigete teljes program (hajó+kisbusz)
 • Szent Péter Bazilika vox készülék

Az ár nem tartalmazza

 • Étkezés: Ebéd
 • Félpanzió: 60.000,-Ft
 • Útlemondási biztosítás: 8250 Ft/fő
 • Útlemondás biztosítás Z1 covid megbetegedés esetére: 14845 Ft/fő
 • Baleset- betegség- poggyász biztosítás: 2360 Ft/út/fő, 4720 Ft/út/fő, 9440 Ft/út/fő életkortól függően
 • Egyágyas felár
 • Tengerre néző szoba Sorrentonál

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Mit kell tennem, ha utastársaim közül valaki nem tud részt venni a már befizetett utazáson?

A lehető legrövidebb időn belül jelezd nekünk, ugyanis az ilyen jellegű lemondás általában kötbérköteles, és a részvételi díjból képzett százalékos összege annál nagyobb, minél közelebbi az indulás. A részletek az utazási szerződésben vannak feltüntetve.

Visszamondhatok egy már befizetett utat?

A szerződéstől való elállás általában kötbérköteles, erre részletesen kitér az utazási szerződés. Az utazásszervező kérheti a lemondásból fakadó kárának megtérítését.

Ha a honlapjukon kinéztem egy utat, de telefonon szeretném lefoglalni, megtehetem?

Igen, telefonszámainkon, e-mail elérhetőségeinken munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére. A Kapcsolat oldalon található elérhetőségeken. Ügyintézőink az iroda nyitvatartási idején belül, fogadják hívásod és dolgozzák fel a foglalásokat. Az online foglalást viszont éjjel-nappal lebonyolíthatod, ennek feldolgozása nyitvatartási időben zajlik.

Mire jó a BBP biztosítás? Érdemes vagy kötelező kötni?

Külföldi utazás vagy tartózkodás idejére szóló betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. A biztosítási kötvény felmutatása ellenében a külföldi orvos – sürgős szükség esetén – a beteget ellátja, és honoráriumát később a biztosítóval számolja el. Az ár általában egy főre és minden megkezdett napra számolandó. A teljes utazás időtartamára kötelező érvényes Baleset- betegség- és poggyász biztosítással rendelkeznie minden utasunknak. Ez akár irodánkban, akár egyénileg is megköthető. Egyéni biztosítás kötés esetén annak érvényességét és a fedezetigazolást kérjük az utazás megkezdése előtt megküldeni.

Mit jelent az útlemondási biztosítás?

Az útlemondási (vagy sztornó) biztosítás – biztosítói szakszóval élve – utazásképtelenség esetén nyújt védelmet, hiszen ebben az esetben az önrész levonását követően (ha önrészes a biztosítás) az utas által egyébként elszenvedendő kárt a biztosító megtéríti. Az utazásképtelenség fogalma biztosítótól függ, de általában komoly egészségügyi okokat takar, pl. a biztosított kórházi kezelése, műtéte, balesete, halála, vagy egyéb hasonló, az elutazást kizáró külső és váratlan ok. Általában közeli hozzátartozónál fellépő esemény is ide sorolható, de részleteket a biztosítási feltételekben található. Útlemondási biztosítás csak a szerződéskötéskor köthető, amennyiben az utas- biztosítással egyben kötöd, kár esetén az önrész:0%.

Személyesen is befizethetem a részvételi díjat?

Igen, irodánk címe: 1174 Budapest, Orgoványi utca 2-3, előzetes időpont egyeztetés szükséges!
A Kapcsolat oldalon kérjük, tájékozód az aktuális nyitvatartási időről!

Hogyan tudom az előleget vagy a részvételi díjat befizetni?

Személyesen (lásd feljebb), bankkártyával, illetve irodánk bankszámlájára történő átutalással vagy banki készpénzes befizetéssel.

Kapok-e visszajelzést, ha az átutalás megérkezett?

Munkatársaink minden esetben jelzik e-mailben, ha az előleg vagy a részvételi díj megérkezett.

Hogyan értesülhetek a legújabb ajánlataikról?

Ha naprakészen szeretnél értesülni az akciós nyaralásokról, akkor javasoljuk, hogy iratkozz fel hírlevelünkre vagy rendszeresen keresd fel irodánk weboldalát, ahol megtalálod az összes általunk ajánlott utazási lehetőségeket.

Fagylalt
Az antik Rómában télen fával letakart földvermekben az albán hegyekből származó havat tároltak. Amikor ezek a tartalékok elfogytak, stafétafutókkal hozattak természetes jeget szőrmébe bugyolált bőrtömlőkben az Appenninekből.
Heliogabalus és Nero császárok szintén nagy kedvelői voltak a hűtött csemegéknek. A rómaiak a gyümölcsleveket nemcsak mézzel édesítették, de fűszerezték is: ibolya, rózsavíz, fahéj, koriander szerepel a korabeli leírásokban. Ezek a frissítők leginkább a mai jégkására hasonlíthattak. (Az arabok szorbetjei ma is hasonló eljárással készülnek.)
Az ókori birodalmak szétbomlása után, a népvándorlás időszakában és a korai középkorban megváltoztak az étkezési szokások, így a hideg nyalánkságokról évszázadokig nem szól a fáma.

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Róma-Pompei-Sorrento-Capri szigete
Ár Ft329.900
/ Felnőtt

Trip Weather Forecast