Repülős út a Csodálatos Szicília szigetére

6 nap

Válassz az indulási időpontok alapján

UTAZÁSI DÁTUMOK ELÉRHETŐSÉG ÁR SZABAD HELYEK
2023.10.17. - 2023.10.22. Korlátozott Ft389.000
betelt

Aktív akár passzív kikapcsolódásra vágysz?

Akkor mindenképp itt a helyed! 

Repülős utunk alkalmával felfedezzük a Földközi-tenger legnagyobb szigetének varázslatos környezetét! Tarts velünk te is, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagodhass, legyen szó akár hegyi, városi vagy tengerparti kalandról!

Catania reptérétől a szállásig és a különböző izgalmas programokra saját autóbuszunkkal utazunk, magyar nyelvű sofőrrel, csoportvezetőkkel és idegenvezetővel.

Szicília vonzó, egész évben kellemes hőmérsékletű és gyönyörű sziget, amelyről mindenkinek szinte azonnal a tengerparti kikapcsolódás, ókori városok, a maffia és az Etna ugrik be. A háromszög alakú sziget meglátogatása kötelezően ajánlott az olasz mentalitás és az ókori építészet szerelmeseinek, keresztapa-rajongóknak és a fürdőzni vágyóknak. Olasz vendégszeretet, hangulatos kis hegyi falvak, kristálytiszta vizű tengerpartok, napfényes kis sétáló utcák és magasba törő pálmafák köszöntenek majd minket ezen a csodás szigeten.

A „láva városaként” is emlegetett Catania, mely az Etna lábánál fekszik, rengeteg vulkánkitörés és földrengés túlélője, mely barokk stílusban épült újjá, aminek köszönhetően rengeteg gyönyörű épülettel fogadja az érkezőket. A sziget legmelegebb településén megtekinthetjük a érsekség székhelyét, a Santa Agata katedrálist, a Massimi Bellini Operaházat és a lávakőből épült Ursino-kastélyt is.

A Csontváry által megfestett görög színház otthona, az egyik legszebb kisváros, Taormina, rengeteg zeg-zugos kisutcájával, kézműves kisboltjaival, lépcsőkkel és lélegzetelállító panorámájával garantáltan elbűvöli az idelátogatókat. A ma is koncerteknek, előadásoknak helyet adó Teatro Grecoból leírhatatlanul gyönyörű kilátás tárul elénk, amely hátterét az Etna és a tengerpart adja. A hegyvidékre épült városka megannyi látnivalója közé tartozik a híres Isola Bella, amely szigetet egy földnyelv köt össze Szícilia partjával, erre a természetvédelmi kis szigetre apály idején akár át is sétálhatunk. Az óvárosban az éttermek, fagyizók, pubok, pizzázók kínálata gazdag, az utcák szűkek, apró sikátorokkal és mediterrán házakkal szegélyezettek.

Utazásunkból kihagyhatatlan elem Európa legmagasabb, még ma is működő vulkánja, az Etna. Autóbuszunkkal 1900 méterig tudunk felmenni a 3350 méter magas vulkánra. Innen a bátrabbak felmerészkedhetnek felvonóval vagy jeeppel 2500-2900 méterig, majd túraútvonalakon gyalog közelíthető meg a csúcs. Megmászva még jobban elkápráztathat: holdbéli tájakat, lávasivatagokat, számos krátert láthatunk, garantáltan egy életre szóló élmény. A megfelelő öltözékre és túracipőre minden esetben figyelni kell, hiszen ilyen magasságban igen változékony és hűvös az időjárás. A kiinduló ponton lehetőségünk nyílik nem mindennapi, vulkanikus kőzetből készült szuveníreket vásárolni.

Fakultatív program keretében lehetőséget biztosítunk a Lipari-sziget látogatására, amelynek mesés strandjai pihentető kikapcsolódást nyújtanak az utazók számára. Itt fantasztikus ételek, remek hangulat és kiváló időtöltési lehetőségek várnak az érkezőkre. Az obszidián, azaz vulkáni üveg kereskedelmének volt központja normann korabeli templommal és régészeti múzeummal is büszkélkedhet, ám főként káprázatos tengerpartjairól híres.

Cefalú egy gyönyörűséges olasz üdülőváros, mely egy csodálatos tengeröböl mentén fekszik, látványát már messziről jelzi egy hatalmas sziklahegyre épült XII. századi dóm. A mediterrán hangulatú városban hosszú tengerparti sétány, középkori óváros, nyüzsgő kis terek és kis üzletek  várják a látogatókat. 

Trapani Szicília egyik gyöngyszeme, kedves kis városka, amely sólepárlóiról és sómúzeumáról vált híressé. A térségben nagyon izgalmas a gasztronómia az olasz, a szicíliai és az arab konyha keveredése miatt, így érdemes kipróbálni a helyi specialitásokat, mint például a kuszkuszt. 

A tenger fölé emelkedő dombra épült városból gyönyörű kilátás nyílik az öbölre és az erődre. Castellammare del Golfo egy vonzó tengerparti városka Szicília északnyugati partvidékén, neve is azt jelenti, hogy „tengeri erőd az öbölben”, mivel erődök és őrtornyok hálózata védte. 

Szicília már kicsit afrikai hangulatú fővárosa Palermo, ahol érdemes nyitott szemmel járni, hiszen rengeteg kincset rejtenek a káoszosnak tűnő utcák. A Palazzo dei Normanni, a királyok palotája és a Capelle Palatina, a legszebb arab-normann kápolna, Palermo legfigyelemreméltóbb nevezetességei, amelyek 2015 óta a Világörökség részei. Utunk során ellátogatunk a székesegyházhoz, a Teatro Massimo operaházhoz és a Szégyen terére, ahol megcsodálhatjuk a korábban Fienzében álló, Szégyen szökőkútját. A legközelebbi strandolási lehetőség a két szikla között fekvő, hosszú homokos tengerparton, Mondelloban lesz.

Az ár tartalmazza: Retúr repülőjegy, reptéri illeték, 1 db 20 kg-s bőrönd személyenként, Útiköltség luxus autóbusszal a szigeten, szállás 4* szállodákban félpanzióval, Catania, Taormina, Savoca, Cefalú, Palermo városnézés, Etna 1900 méterig, idegenforgalmi adó. Fakultatív programként választható a Trapani sómúzeum és a Castellammare del Golfo kilátásának megtekintése, egy napos hajóút a Lipari-szigetekre és hegycsúcs hódítási lehetőség felvonóval vagy jeeppel az Etnán.

Foglalás menete:

A kiválasztott dátum után a foglalás gombra kattintva meg kell adni az utasok számát, majd a kívánt szolgáltatásokat (félpanzió, teljes ellátás, tengerre néző szoba, fakultatív programok, biztosítások). A következő lépésben a tovább gombbal a foglalásunkat véglegesítjük a személyes adatok megadásával (utasok neve, születési hely, idő, lakcím, állampolgárság, személyi okmány száma, kiállításának ideje).

A regisztráció végeztével egy visszaigazoló mailt küldünk, majd az utazási szerződést, az utalással kapcsolatos adatokkal. Az összeg beérkezése után küldjük a számlát.

Áttekintés

Utazás: repülővel

A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén javasolt a biztosítás megkötése, hiszen ezzel a lefoglalt út árát is visszakaphatjuk utazásképtelenség esetén!
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 20 % önrész levonásával az utasnak megtéríti. Amennyiben az útlemondás biztosítás  és az utas biztosítás egyben lesz kötve, a fent leírt önrész 0%. A biztosítás díja: Alapdíj/Részvételi díj 2,5%-a.

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát, vagy más biztosítónál kötött utasbiztosítás fedezeti igazolását minden esetben elektronikusan részünkre elküldeni szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utas-biztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
– rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk,
– milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
– kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie. Fedezetigazolást ez esetben is szükséges bemutatni.
Cégünk az Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díjait a kiválasztott úton belüli “Árak” fül tartalmazza.

Az árak tájékoztató jellegűek, a helyek a töltöttség függvényében változhatnak, kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak és adatok, valamint leírások és információk tekinthetők ajánlatnak.
Az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk.
Amennyiben az árat euróban vagy más külföldi valutában találja, úgy az ott mellette/alatta szerepeltetett forintos összeg csak tájékoztató jelleggel van feltüntetve. Az utazásszervező fenntartja magának a jogot, hogy más árfolyamon váltsa a valutát.

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tenné, abban az esetben a befizetett foglalási díj 100%-át visszafizetjük utasaink számára. Ebben az esetben a hatályos ÁSZF-től eltérünk.

Program leírás

Hajnalban gyülekező Budapesten, a Nemzetközi Ferihegyi Repülőtéren, majd repülőgéppel indulás Catania, Szicília. Kb 2 órás repülőút.

Érkezéskor felvesz minket a saját autóbuszunk, magyar sofőrünkkel, amellyel elindulunk Catania városába. Első programunk az elbűvölő Catania megtekintése magyar nyelvű idegenvezetővel.

Következő állomásunk Taormina, a hegyoldalra épült város, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra, a tengerre és az Etnára. Emellett Isola Bella szigetét tekintjük meg, amely apály esetén gyalogosan megközelíthető.

Estefelé indulunk el a közeli szállásunkra Giardini Naxosba, ahol félpanziós ellátásban lesz részünk.

Reggeli után hegymenetbe kapcsolunk és felbuszozunk a világ egyik és Európa legaktívabb vulkánjához, az Etnához. 1900 méteren tudunk leparkolni a busszal, innen pedig váltható jegy csak a libegőre (50€/fő), vagy vehető kombinált oda-vissza libegő + 4×4 jeep jegy (78€/fő), ez esetben kötelező túravezető, így tartalmazza a dzsipezés után a Torre del Filosofóhoz a rövid vezetett túrát is.  A fakultatív programra jelentkezőket kérjük jelezzék, hogy meddig szeretnének felmenni.

Akik nem vesznek részt a programon, azoknak egész napos szabad program.

Este vacsora a szálláson.

Fakultatív program keretében lehetőséget biztosítunk egy izgalmas kalandra, a Lipari- és Vulcano-szigetek felfedezésére.

A  szigetek mesés strandjai pihentető kikapcsolódást nyújtanak az utazók számára. Itt fantasztikus ételek, remek hangulat és kiváló időtöltési lehetőségek várnak az érkezőkre.

Akik nem vesznek részt a programon, azoknak egész napos szabad program.

Este vacsora a szálláson.

Reggelink elfogyasztása és a szállodából való kicsekkolás után indulunk első állomásunkra, Savocába. Itt forgatták 1972-ben Francis Ford Coppola kultuszfilmjének, a Keresztapának pár jelenetét. Lehetőségünk lesz kipróbálni az olasz kávét és az ínycsiklandó citromgranitát és fagyit.

Cefalú felé vesszük az irányt, ahol városnézési program mellett sétálhatunk a hosszú homokos tengerparton és kipróbálhatunk pár helyi különlegességet az itteni cukrászdákban.

Ezt követően indulunk szállásunk felé, Isola delle Femmine településre, ahol a szobák elfoglalása után vacsora vár minket a hotel éttermében. Várható érkezés késő délután.

Opcionális egész napos programunk első útja Trapani sómúzeumába vezet, ahol érdekes sólepárlási folyamatokat nézhetünk meg.

Következő megállónk Erice szép kis városa lesz, ahol ebédelési lehetőséget biztosítunk utasaink számára.

Délutáni programunk a számos filmrendezőt is megihlető Castellammare del Golfo káprázatos kilátásának megtekintése, szabadidővel.

Érkezés kora este a szállásra vacsorára.

A reggelit követő kicsekkolás után Palermo városa felé vesszük az irányt, ahol építészeti csodák fogadják az érkezőket.

Városnézési programunk után ebédelési idő és szabad program.

Délután indulás a reptérre. Repülő indulása estefelé, kb 2 órás repülőúttal.

Érkezés Budapestre 21-22:00 körül.

Árak

Az árak tartalmazzák

 • Repülőjegy Budapest-Catania, Palermo-Budapest közvetlen járatokra
 • Reptéri illeték
 • 1 db kisméretű kézipoggyász személyenként (max.40x25x20cm)
 • 1 db 20kg-s bőrönd személyenként
 • Szállás 5 éjszakára 4* szállodákban
 • Félpanziós ellátás
 • Saját autóbuszos trasnszfer a szicíliai reptértől a szállodáig és vissza
 • Idegenforgalmi adó
 • Catania városnézés, belépők
 • Taormina városnézés, belépők
 • Etna 1900 méterig autóbusszal
 • Savoca városnézés
 • Cefalú városnézés
 • Palermo városnézés, belépők

Az árak nem tartalmazzák

 • Ebéd
 • Tengerre néző szoba a Palermóhoz közeli szálláson: 5850 Ft/fő
 • Egyágyas felár: 41.000 Ft
 • Egymás melletti ülőhely foglalása a repülőn: 5500 Ft/fő
 • Utasbiztosítás: 4020 Ft/fő
 • Útlemondás biztosítás (Biztosításkötés dátumától függően változik az ár, kb 9500-10.000 Ft/fő körüli érték)
 • Túra az Etnán 1900 méterről 2500 méterre felvonóval (Fakultatív program): 50€/fő
 • Trapani sómúzeum, Erice és Castellamare del Golfo egész napos kirándulás (Fakultatív program): 15€/fő
 • Lipari-szigetek hajóút (Fakultatív program): 80€/fő

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Mit kell tennem, ha utastársaim közül valaki nem tud részt venni a már befizetett utazáson?

A lehető legrövidebb időn belül jelezze nekünk, ugyanis az ilyen jellegű lemondás általában kötbérköteles, és a részvételi díjból képzett százalékos összege annál nagyobb, minél közelebbi az indulás. A részletek az utazási szerződésben vannak feltüntetve.

Visszamondhatok egy már befizetett utat?

A szerződéstől való elállás általában kötbérköteles, erre részletesen kitér az utazási szerződés. Az utazásszervező kérheti a lemondásból fakadó kárának megtérítését.

Ha a honlapjukon kinéztem egy utat, de telefonon szeretném lefoglalni, megtehetem?

Igen, telefonszámainkon, e-mail elérhetőségeinken munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére. A Kapcsolat oldalon megtalálja ezen elérhetőségeket. Ügyintézőink az iroda nyitvatartási idején belül, fogadják hívását és dolgozzák fel a foglalásokat. Az online foglalást viszont éjjel-nappal lebonyolíthatja, ennek feldolgozása nyitvatartási időben zajlik.

Mire jó a BBP biztosítás? Érdemes vagy kötelező kötni?

Külföldi utazás vagy tartózkodás idejére szóló betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. A biztosítási kötvény felmutatása ellenében a külföldi orvos – sürgős szükség esetén – a beteget ellátja, és honoráriumát később a biztosítóval számolja el. Az ár általában egy főre és minden megkezdett napra számolandó. A teljes utazás időtartamára kötelező érvényes Baleset- betegség- és poggyász biztosítással rendelkeznie minden utasunknak. Ez akár irodánkban, akár egyénileg is megköthető. Egyéni biztosítás kötés esetén annak érvényességét kérjük az utazás megkezdése előtt megküldeni.

Mit jelent az útlemondási biztosítás?

Az útlemondási (vagy sztornó) biztosítás – biztosítói szakszóval élve – utazásképtelenség esetén nyújt védelmet, hiszen ebben az esetben az önrész levonását követően (ha önrészes a biztosítás) az utas által egyébként elszenvedendő kárt a biztosító megtéríti. Az utazásképtelenség fogalma biztosítótól függ, de általában komoly egészségügyi okokat takar, pl. a biztosított kórházi kezelése, műtéte, balesete, halála, vagy egyéb hasonló, az elutazást kizáró külső és váratlan ok. Általában közeli hozzátartozónál fellépő esemény is ide sorolható, de részleteket a biztosítási feltételekben találunk. Útlemondási biztosítás csak a szerződéskötéskor köthető.

Személyesen is befizethetem a részvételi díjat?

Igen, irodánk címe: 1174 Budapest, Orgoványi utca 2-3. A Kapcsolat oldalon kérjük, tájékozódjon az aktuális nyitvatartási időről!

Hogyan tudom az előleget vagy a részvételi díjat befizetni?

Személyesen (lásd feljebb), bankkártyával, illetve irodánk bankszámlájára történő átutalással vagy banki készpénzes befizetéssel.

Kapok-e visszajelzést, ha az átutalás megérkezett?

Munkatársaink minden esetben jelzik e-mailben, ha az előleg vagy a részvételi díj megérkezett.

Hogyan értesülhetek a legújabb ajánlataikról?

Ha naprakészen szeretne értesülni az akciós nyaralásokról, akkor javasoljuk, hogy iratkozzanak fel hírlevelünkre vagy rendszeresen keressék fel irodánk weboldalát, mely napra készen frissítve van új utazási lehetőségekről.

Milyen magas is az Etna?

Jelenlegi magassága 3329 méter, ám ez állandóan változik a kitörések miatt.

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Repülős út a Csodálatos Szicília szigetére
9% kedvezmény
Ár Ft429.000 Ft389.000
/ Felnőtt

Trip Weather Forecast