Szlovénia legszebb tájain

3 nap

Szlovénia legszebb tájain: Maribor-Bled-Bohinj-i tó- Postojnai Cseppkőbarlang- Ljubljana

Szereti a csodás hegyvidékeket? Kristálytiszta tavakat, vadvizeket, hegyeket? Szívesen vesz részt könnyebb de felejthetetlen túrákon vízeséseket csodálva? Ha mind ezekre a válasza igen, akkor ez az ajánlatunk Önnek szól!

3 nap alatt bejárjuk Szlovénia legismertebb varázslatos tájait, hajókázunk, erdei sétán veszünk részt, megcsodáljuk az egyik legszebb vízesésüket, a bátrabbak felvonóval több, mint 1600 méter magasról telhetnek be a panorámával, és bejárjuk Szlovénia leghíresebb cseppkőbarlangját. A választható szolgáltatások közül javasoljuk a félpanzió ellátást, a szállodában bőséges és ízletes a vacsora. Az itt leírt szöveg alatt található az “Árak” menüpont, amelyben a fakultatív programok árairól lehet tájékozódni.

A regisztráció végeztével egy visszaigazoló mailt küldünk, majd az utazási szerződést, az utalással kapcsolatos adatokkal. Az összeg beérkezése után küldjük a számlát.

A Magyarországról Szlovéniába való karanténmentes belépéshez nincs szükség sem az oltottságot, sem a fertőzésen való átesettséget, sem a negatív teszt meglétét (ún. PCT feltételek) igazolni. A PCT-feltételeket kizárólag egészségügyi intézményekbe, idősotthonokba és büntetésvégrehajtási intézményekbe történő belépés esetén kell teljesíteni. 

Foglalás menete: a kiválasztott dátum után a foglalás gombra kattintva meg kell adni az utasok számát.

A következő lépésben a tovább gombbal a foglalásunkat véglegesítjük a személyes adatok megadásával( utasok neve, születési hely, idő, lakcím, állampolgárság, oltás esetén a vakcina neve és a 2. vagy 3.oltás időpontja).

A regisztráció végeztével egy visszaigazoló mailt küldünk, majd az utazási szerződést, az utalással kapcsolatos adatokkal. Az összeg beérkezése után küldjük a számlát.

Az út minimum 30 fő foglalása esetén indul. Abban az esetben, ha a jelentkezők száma nem éri el a minimum létszámot,  a jelentkezők által befizetett összeg teljes ára visszafizetésre kerül.

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tenné, abban az esetben a befizetett foglalási díj 100%-át visszafizetjük utasaink számára. Ebben az esetben a hatályos ÁSZF-től eltérünk.

Részletek

Utazás: autóbusszal

Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2021-ban:

– autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betartásával közlekedtetjük,
– az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését, illetve ózonos fertőtlenítést jelent,
– az ajtóknál elhelyezett kézfertőtlenítő folyadékok használatával törekszünk arra, hogy az utazás egészségügyi szempontból is biztonságos legyen,
– a maszk használata nem kötelező, de ajánlott,
– kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek, melyről nyilatkozni szükséges.

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges. Kérjük erre figyeljenek!

A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Dózsa György út 1. számtól, a BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt parkolóból indulnak. (a Puskás Ferenc Stadionnal szemben)

GPS:47.500645,19.100120

Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, jelezzék hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
– Budapest Dózsa György út 1., a BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt autóbuszparkoló vagy
– Budaörs MOL benzinkút (a felszállás pontos helyét térképen jelölve megrendelés után megküldjük). Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Dózsa György útról nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak!

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet értékesítünk, melynek ára: 1.500,-Ft/fő-.

Törzsutasainknak lehetőséget biztosítunk  a jelentkezések és a befizetések sorrendjében a fix ülőhely kiválasztására, szabad helyek függvényében.

Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést.  Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén javasolt a biztosítás megkötése, hiszen ezzel a lefoglalt út árát is visszakaphatjuk utazásképtelenség esetén!
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 20 % önrész levonásával az utasnak megtéríti. Amennyiben az útlemondás biztosítás  és az utas biztosítás egyben lesz kötve, a fent leírt önrész 0%.

A biztosítás díja: Alapdíj/Részvételi díj 2,5%-a.

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát indulás előtt idegenvezetőink ellenőrzik az autóbuszon. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
– rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk,
– milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
– kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díjáról irodánkban tájékozódhat. 

Kérjük, hogy részletesebb információért kérjen előre tájékoztatást irodánkban.
Az árak tájékoztató jellegűek, a helyek a töltöttség függvényében változhatnak, kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak és adatok, valamint leírások és információk tekinthetők ajánlatnak.
Az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk.
Amennyiben az árat euróban vagy más külföldi valutában találja, úgy az ott mellette/alatta szerepeltetett forintos összeg csak tájékoztató jelleggel van feltüntetve. Az utazásszervező fenntartja magának a jogot, hogy más árfolyamon váltsa a valutát.

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tenné, abban az esetben a befizetett foglalási díj 100%-át visszafizetjük utasaink számára. Ebben az esetben a hatályos ÁSZF-től eltérünk.

Program leírás

Első megállónk Szlovénia második legnagyobb városa, a Dráva két oldalán elhelyezkedő, történelmi múltú Maribor. Itt rövid városnéző sétán ismerkedünk meg a város nevezetességeivel (pl. a világ legöregebb szőlőtöve), majd utazás tovább a festői környezeteben, magas hegyek között elhelyezkedő Bled-i tó partján fekvő híres üdülő- városkába, Bled-be.
Mielőtt elfoglaljuk szobáinkat, kirándulást teszünk a különleges, fából készült „pletna” hajókkal a tó közepén elhelyezkedő gyönyörű szigetre, ahol gótikus Szűz Mária plébániatemplomban különleges meglepetés vár ránk. A templomi belépő fakultatív választható.
Szállodai szobánk elfoglalása után aki félpanziós ellátást kért, vacsora a hotelben.

Day 2 :
Szombat

Reggeli után indulás a bledi szállodából a Triglav-i Nemzeti Park területén elhelyezkedő, varázslatos látványt nyújtó Bohinj-i tóhoz.
A tó végén elhelyezkedő Ukanc falu közelében indul egy gyönyörű erdei séta útvonal, amelynek a végén megcsodálhatjuk a Savica folyó (később ez lesz a Száva) fantasztikus látványt nyújtó két vízesését. (az erdei sétához kényelmes cipő javasolt)
A kellemes séta után Szlovénia híres síközpontjához indulunk tovább. Itt kábellifttel „felrepülünk” az 1665 m magas Vogel csúcsra, ahol Pazar kilátás fogad minket, akik nem mennek a felvonóra, ők a síkközpont területén tudják megvárni a csoport többi tagját. Visszafelé szintén lanovkával érkezünk a kiindulási helyünkre.
Következő célunk kora délután Szlovénia 7000 barlangja közül a legnagyobb és leghíresebb földalatti látnivaló, a Postojnai Cseppkőbarlang. Ezt a csodavilágot fogjuk felfedezni részben kanyargós kisvonattal, részben gyalogtúrával (meleg ruházat, csúszásbiztos cipő ajánlott).
A barlang mélyén találkozhatunk az ott élő különleges lényekkel, az „emberhalakkal”! Ez a program is fakultatív.
A barlangtúra után visszautazunk Bledbe a szállodánkba.

Day 3 :
Vasárnap

Reggeli után csomagjainkat bepakoljuk a buszba és búcsút veszünk a hoteltől, valamint a Bledi tó körüli csodás tájtól és hazafelé vesszük az útirányt.
Első megállónk Skofja Loka, a két kis folyó összefolyásánál elhelyezkedő gyönyörű kisváros, Szlovénia egyik legrégebbi püspöki székhelye. Itt gyalogséta során ismerkedünk a középkori hangulatot árasztó főtérrel és a körülötte húzódó kis utcákkal, szépen felújított házakkal.
Innen tovább buszozva következik utolsó szlovéniai uticélunk, a Ljubljanica folyó partján felépült hangulatos főváros, Ljubljana.
Városnéző séta során ismerkedünk a híres Hármas híddal, a barokk belváros hangulatos utcáival, melyek fölött az ősi védővár magasodik.
A hazaindulás előtti szabadidőben önállóan is felfedezhetjük a város „rejtett” szépségeit, kávézóit.
Ljubljanából kora délután indulunk hazafelé, rövid, autópálya melletti megállókkal haladunk Budapest felé.
Tervezett érkezés: kb. 21:30-kor az indulási helyre, Budapestre.

Árak

Az árak tartalmazzák

 • Utazási költségek autóbusszal
 • Szállás 3*-os hotelben reggelivel
 • Idegenvezetés
 • Pletna hajózás
 • Vízesés belépő
 • Idegenforgalmi adó

Az árak nem tartalmazzák

 • A fakultatív programok árai a foglalás gomb után található
 • Étkezés: Ebéd
 • Félpanzió
 • Italok a vacsorához
 • Útlemondási biztosítás: 2.100,-Ft/fő
 • Aegon Z1-es útlemondás biztosítás covid megbetegedés esetére: 3.775,-Ft/fő
 • Baleset- betegség- poggyász biztosítás: 1.770,-Ft/3.540,-Ft/fő
 • Egyágyas szoba felár
 • Sziget templom belépő
 • Vogel csúcsra felvonó
 • Cseppkőbarlang belépő

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Mit kell tennem, ha utastársaim közül valaki nem tud részt venni a már befizetett utazáson?

A lehető legrövidebb időn belül jelezze nekünk, ugyanis az ilyen jellegű lemondás általában kötbérköteles, és a részvételi díjból képzett százalékos összege annál nagyobb, minél közelebbi az indulás. A részletek az utazási szerződésben vannak feltüntetve.

Visszamondhatok egy már befizetett utat?

A szerződéstől való elállás általában kötbérköteles, erre részletesen kitér az utazási szerződés. Az utazásszervező kérheti a lemondásból fakadó kárának megtérítését.

Ha a honlapjukon kinéztem egy utat, de telefonon szeretném lefoglalni, megtehetem?

Igen, telefonszámainkon, e-mail elérhetőségeinken munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére. A Kapcsolat oldalon megtalálja ezen elérhetőségeket. Ügyintézőink az iroda nyitvatartási idején belül, fogadják hívását és dolgozzák fel a foglalásokat. Az online foglalást viszont éjjel-nappal lebonyolíthatja, ennek feldolgozása nyitvatartási időben zajlik.

Mire jó a BBP biztosítás? Érdemes vagy kötelező kötni?

Külföldi utazás vagy tartózkodás idejére szóló betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. A biztosítási kötvény felmutatása ellenében a külföldi orvos – sürgős szükség esetén – a beteget ellátja, és honoráriumát később a biztosítóval számolja el. Az ár általában egy főre és minden megkezdett napra számolandó. A teljes utazás időtartamára kötelező érvényes Baleset- betegség- és poggyász biztosítással rendelkeznie minden utasunknak. Ez akár irodánkban, akár egyénileg is megköthető. Egyéni biztosítás kötés esetén annak érvényességét kérjük az utazás megkezdése előtt megküldeni.

Mit jelent az útlemondási biztosítás?

Az útlemondási (vagy sztornó) biztosítás – biztosítói szakszóval élve – utazásképtelenség esetén nyújt védelmet, hiszen ebben az esetben az önrész levonását követően (ha önrészes a biztosítás) az utas által egyébként elszenvedendő kárt a biztosító megtéríti. Az utazásképtelenség fogalma biztosítótól függ, de általában komoly egészségügyi okokat takar, pl. a biztosított kórházi kezelése, műtéte, balesete, halála, vagy egyéb hasonló, az elutazást kizáró külső és váratlan ok. Általában közeli hozzátartozónál fellépő esemény is ide sorolható, de részleteket a biztosítási feltételekben találunk. Útlemondási biztosítás csak a szerződéskötéskor köthető.

Személyesen is befizethetem a részvételi díjat?

Igen, irodánk címe: 1174 Budapest, Orgoványi utca 2-3. A Kapcsolat oldalon kérjük, tájékozódjon az aktuális nyitvatartási időről!

Hogyan tudom az előleget vagy a részvételi díjat befizetni?

Személyesen (lásd feljebb), bankkártyával, illetve irodánk bankszámlájára történő átutalással vagy banki készpénzes befizetéssel.

Kapok-e visszajelzést, ha az átutalás megérkezett?

Munkatársaink minden esetben jelzik e-mailben, ha az előleg vagy a részvételi díj megérkezett.

Hogyan értesülhetek a legújabb ajánlataikról?

Ha naprakészen szeretne értesülni az akciós nyaralásokról, akkor javasoljuk, hogy iratkozzanak fel hírlevelünkre vagy rendszeresen keressék fel irodánk weboldalát, mely napra készen frissítve van új utazási lehetőségekről.

Érdekességek

 

 

 

Szlovénia népességét tekintve nem egy nagy ország, lakosságának száma alig haladja meg a kettőmilliót. Területe is mindössze 20.000 km², ám ennek ellenére megszámlálhatatlan természeti kinccsel, gazdag állatvilággal és számtalan érdekességgel rendelkezik.

Bizonyára sokan hallhattak a méltán híres Postojna-i cseppkőbarlang-ról. Először a 17-ik században tesznek róla említést, majd az 1800-as években elkezdik a feltárását, és turisztikai felhasználását. Hamar népszerű lett az elektromos kis vonat, ami arra volt hivatott, hogy a látogatókat egy hosszabb szakaszon a barlang belsejébe szállítsa.

Tudta-e, hogy Szlovéniába található az egyik legnagyobb barnamedve populáció a világon. Körülbelül 500 és 700 -ra tehető a számuk.

Vagy hogy Maribor, ami a második legnagyobb város az országban, ad otthont a világ legöregebb szőlőtőkéjének. A Zametna Crnina névre hallgató szőlő, habár már több mint 400 évet megélt, így is évi 25 l borral ajándékozza meg a borászokat.

További érdekeség, hogy Szlovénia-ban igen magas az egy főre eső egyházi épületek száma. Közel 300 templom, kápolna, vagy valamilyen kegyhely található az országban.

Ugyan csak Szlovéniához köthető, a leghosszabb kőhíd, illetve a leghosszabb vasúti kőhíd, ami az Isonzo folyó fölött ível át. 1904 és 1905 között épült és igazán impozáns a maga 219,7 m hosszával.

És egy pici történelem a végére. Az 1991ben kezdődő Szlovéniai függetlenségi háború, amit úgy emlegetnek, hogy a 10 napos háború, annak ellenére, hogy ilyen rövid ideig tartott így is 76 áldozatott követelt. Egyépként a második világháború óta, ez volt az első fegyveres konfliktus Európában.

 

 

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Szlovénia legszebb tájain