Toscana – kultúra és ízek

5 nap

5 nap alatt Toscana 7 kihagyhatatlan városát látogatjuk meg.

Trieste-Montecatini-Siena-San Gimignano-Firenze-Pisa-Lucca

Magasra nyúló ciprusok, olajfa és szőlővidékek, középkori várak, szelíd lankák, fantasztikus borok, olajok,  tészták és sajtok, egyedülálló olasz vendégszeretet. Ezeket tudjuk garantálni azoknak az utasainknak, akik ezen a szervezett utazáson velünk tartanak.

Toscanai utunkon az olasz reneszánsz bölcsőjébe, Firenzébe látogatunk, majd Olaszország egyik legszebb és legélhetőbb városába Siena-ba, a tornyok városába San Gimignanoba, megnézzük Pisa-ban a ferde tornyot, Lucca fantasztikus városát és Montecatinit ahol a csodálatos látványosság mellett minden érzékszervünkre ható élményben lehet részünk.

Nem fogjuk kihagyni Trieste mellett fekvő Miramare kastélyt és a szlovén kisvárost, Ljubljana-t sem. Ellátogatunk egy olíva és bor ültetvényre, ahol kóstoláson veszünk részt, valamint esténként kipihenhetjük fáradalmainkat a 4 csillagos wellness szállodában.

Pontos program leírás a szöveg alatti “Program leírása” található. Lehetőség van a szállodában is vacsorázni, aki ezt szeretné, kérjük a félpanziós ellátást kiválasztani.

Az ár az útiköltséget, programokat, idegenvezető díjait, idegenforgalmi adót is tartalmazza.

Foglalás menete: a kiválasztott dátum után a foglalás gombra kattintva meg kell adni az utasok számát, majd a kívánt szolgáltatásokat (félpanzió, fakultatív programok, biztosítások). A következő lépésben a tovább gombbal a foglalásunkat véglegesítjük a személyes adatok megadásával( utasok neve, születési hely, idő, lakcím, állampolgárság, oltás esetén a vakcina neve és a 2. vagy 3.oltás időpontja).

A regisztráció végeztével egy visszaigazoló mailt küldünk, majd az utazási szerződést, az utalással kapcsolatos adatokkal. Az összeg beérkezése után küldjük a számlát.

Az út minimum 30 fő foglalása esetén indul. Abban az esetben, ha a jelentkezők száma nem éri el a minimum létszámot,  a jelentkezők által befizetett összeg teljes ára visszafizetésre kerül.

Útjainkat csak Uniós digitális Covid Igazolvánnyal rendelkező utasaink számára ajánljuk.

Olaszország elismeri azt a magyar uniós digitális Covid-igazolványt is, amely igazolja, hogy birtokosa az EMA által nem engedélyezett vakcinával végzett elsődleges oltási ciklus után harmadikként felvett egy EMA által engedélyezett m-RNS-vakcinát is. A beutazáshoz szükséges az Uniós digitális Covid igazolvány!

Oltóanyag típusa:AstraZeneca, Pfizer, Moderna, JanssenSputnik V, Sinopharm + 1 db JanssenSputnik V, Sinopharm + 1 db Pfizer, ModernaSputnik V, Sinopharm + 1 db AstraZenecaSputnik V, Sinopharm
Olaszországi felhasználás Green Pass köteles tevékenységekhez (12 éves kortól)IgenIgenIgenIgenNem
Beutazás az országbaIgenIgenIgenNemNem
Kiutazás az országbólIgenIgenIgenIgenNem

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tenné, abban az esetben a befizetett foglalási díj 100%-át visszafizetjük utasaink számára. Ebben az esetben a hatályos ÁSZF-től eltérünk.

Áttekintés

Utazás: autóbusszal

Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2021-től:

– autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betartásával közlekedtetjük,
– az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését, illetve ózonos fertőtlenítést jelent,
– az ajtóknál elhelyezett kézfertőtlenítő folyadékok használatával törekszünk arra, hogy az utazás egészségügyi szempontból is biztonságos legyen,
– a maszk használata nem kötelező, de ajánlott,
– kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek, melyről nyilatkozni szükséges.

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges. Kérjük erre figyeljenek!

A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Dózsa György út 1. számtól, a BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt autóbusz parkolóból indulnak.(a Puskás Ferenc Stadionnal szemben)

GPS:47.500645,19.100120

Vidéki utasainknak a busz haladási irányának megfelelően fel és leszállási lehetőséget biztosítunk, a pontos fel és leszállási helyet és időpontot előre egyeztetetni szükséges.

A felés leszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak!

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet értékesítünk, melynek ára: 1.500,-Ft/fő

Törzsutasainknak lehetőséget biztosítunk  a jelentkezések és a befizetések sorrendjében a fix ülőhely kiválasztására, szabad helyek függvényében.

Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést.

Törzsutas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén javasolt a biztosítás megkötése, hiszen ezzel a lefoglalt út árát is visszakaphatjuk utazásképtelenség esetén!
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 20 % önrész levonásával az utasnak megtéríti. Amennyiben az útlemondás biztosítás  és az utas biztosítás egyben lesz kötve, a fent leírt önrész 0%.

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát, vagy más biztosítónál kötött utasbiztosítás fedezeti igazolását minden esetben elektronikusan részünkre elküldeni szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utas-biztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
– rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk,
– milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
– kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie. Fedezetigazolást ez esetben is szükséges bemutatni.
Cégünk az Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díjait a kiválasztott úton belüli “Árak” fül tartalmazza.

Az árak tájékoztató jellegűek, a helyek a töltöttség függvényében változhatnak, kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak és adatok, valamint leírások és információk tekinthetők ajánlatnak.
Az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk.
Amennyiben az árat euróban vagy más külföldi valutában találja, úgy az ott mellette/alatta szerepeltetett forintos összeg csak tájékoztató jelleggel van feltüntetve. Az utazásszervező fenntartja magának a jogot, hogy más árfolyamon váltsa a valutát.

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tenné, abban az esetben a befizetett foglalási díj 100%-át visszafizetjük utasaink számára. Ebben az esetben a hatályos ÁSZF-től eltérünk.

Itinerary

6:00 indulás luxus klimatizált autóbusszal Budapestről a Dózsa György út 1. szám alatt található BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt autóbusz parkolóból. (a Puskás Ferenc Stadionnal szemben)
GPS:47.500645,19.100120
Utazás rövidebb megállók beiktatásával Trieste-ig, ahol felfrissülésként megnézzük a Miramare kastélyt kívülről és a csodálatos parkját. Esti órákban érkezünk Montecatiniben lévő szállásunkra. A félpanziót igénylő utasok a szállodában fogyaszthatják el a vacsorát.

Reggeli után firenzei városnézés keretén belül idegenvezetőnkkel megnézzük a Santa Maria Novella templom terét, a Dóm teret, a Signoria teret, a középkori városrészt, a Ponte Vecchiót, az Orsanmichele templomot, a Vaddisznós piacot, a Medici család városrészét és a Santa Croce templom terét, majd szabad program keretében ebédelési és egyéni múzeumlátogatási lehetőséget biztosítunk.

Akiket érdekel a helyi piac, azokkal elsétálunk megnézni Montecatini piacát, majd buszunkkal elindulunk Pisaba, hogy megnézzük, a ferde torony, tényleg olyan ferde, mint ahogyan azt a képeken látjuk?
Ezt követően Lucca csodálatos városába kanyarodunk, a rövid városnézés után pedig egy közelben lévő bor és olaj ültetvényre megyünk, ahol fakultatív program keretein belül megkóstolhatjuk a tipikus toszkán ételeket, vagy részt vehetünk a borkostolón.
Este érkezünk a szállásra.

Reggeli után Sienába utazunk, a három dombra épült városba, ahol körbejárjuk a várost, és megismerhetjük annak történelmét, építészetét, kulturális örökségét és nem utolsó sorban gasztronómiáját is.
A bájos város minden szegletében fel lehet fedezni esztétikai csodákat. A gótikus város óvárosa a világörökség része, a mai napig őrzi a középkori építészeti stílus jegyeit. A szűk kis utcákon sétálgatva időutazást teszünk a középkor egyik legszebb kisvárosába. Itt ebédelésre is lesz lehetőség, idegenvezetőnk ajánlásával.
A legfontosabb látnivalók, melyeket többek közt megtekintünk, a világ egyik legszebb templomának tartott Duomot, a kagyló formájú főteret, a Piazza del Campot, az itt elhelyezkedett Fonte Gaia szökőkutat, a Torre del Mangia tornyot, és a Palazzo Pubblicot.

Délután tovább utazunk a tornyok városába, San Gimignanoba.
Ezután érkezünk a szállásunkra.

Reggeli után folyamatos utazással, többszöri pihenővel haladunk Budapest felé, közben megnézzük Szlovénia egyik ismert városát, Ljubljanát.
Várható érkezés kb. 22-23 órakor.

Az ár tartalmazza:

 • Utazási költségek autóbusszal
 • Szállás 4*-os wellness hotelben reggelivel
 • Idegenvezetés Siena
 • Csoportvezető díja
 • Idegenvezetés a bor és olajfarmon
 • Minden városba a buszos belépők díja
 • Idegenforgalmi adó
 • Vox- fülhallgatós készülék Firenzében

Az ár nem tartalmazza

 • Étkezés: Ebéd
 • Félpanzió: 19.200,-Ft
 • Italok a vacsorához
 • Útlemondási biztosítás: 3.820,-Ft
 • Aegon Z1-es útlemondás Covid megbetegedés esetére: 6.880-Ft/fő
 • Borkóstoló: 7.390,-Ft/fő
 • Baleset- betegség- poggyász biztosítás: 2.950,-Ft/5.900,-Ft/fő életkortól függően
 • Egyágyas felár: 32.000,-Ft
 • Múzeumi belépők

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Mit kell tennem, ha utastársaim közül valaki nem tud részt venni a már befizetett utazáson?

A lehető legrövidebb időn belül jelezd nekünk, ugyanis az ilyen jellegű lemondás általában kötbérköteles, és a részvételi díjból képzett százalékos összege annál nagyobb, minél közelebbi az indulás. A részletek az utazási szerződésben vannak feltüntetve.

Visszamondhatok egy már befizetett utat?

A szerződéstől való elállás általában kötbérköteles, erre részletesen kitér az utazási szerződés. Az utazásszervező kérheti a lemondásból fakadó kárának megtérítését.

Ha a honlapjukon kinéztem egy utat, de telefonon szeretném lefoglalni, megtehetem?

Igen, telefonszámainkon, e-mail elérhetőségeinken munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére. A Kapcsolat oldalon található elérhetőségeken. Ügyintézőink az iroda nyitvatartási idején belül, fogadják hívásod és dolgozzák fel a foglalásokat. Az online foglalást viszont éjjel-nappal lebonyolíthatod, ennek feldolgozása nyitvatartási időben zajlik.

Mire jó a BBP biztosítás? Érdemes vagy kötelező kötni?

Külföldi utazás vagy tartózkodás idejére szóló betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. A biztosítási kötvény felmutatása ellenében a külföldi orvos – sürgős szükség esetén – a beteget ellátja, és honoráriumát később a biztosítóval számolja el. Az ár általában egy főre és minden megkezdett napra számolandó. A teljes utazás időtartamára kötelező érvényes Baleset- betegség- és poggyász biztosítással rendelkeznie minden utasunknak. Ez akár irodánkban, akár egyénileg is megköthető. Egyéni biztosítás kötés esetén annak érvényességét és a fedezetigazolást kérjük az utazás megkezdése előtt megküldeni.

Mit jelent az útlemondási biztosítás?

Az útlemondási (vagy sztornó) biztosítás – biztosítói szakszóval élve – utazásképtelenség esetén nyújt védelmet, hiszen ebben az esetben az önrész levonását követően (ha önrészes a biztosítás) az utas által egyébként elszenvedendő kárt a biztosító megtéríti. Az utazásképtelenség fogalma biztosítótól függ, de általában komoly egészségügyi okokat takar, pl. a biztosított kórházi kezelése, műtéte, balesete, halála, vagy egyéb hasonló, az elutazást kizáró külső és váratlan ok. Általában közeli hozzátartozónál fellépő esemény is ide sorolható, de részleteket a biztosítási feltételekben található. Útlemondási biztosítás csak a szerződéskötéskor köthető, amennyiben az utas- biztosítással egyben kötöd, kár esetén az önrész:0%.

Személyesen is befizethetem a részvételi díjat?

Igen, irodánk címe: 1174 Budapest, Orgoványi utca 2-3, előzetes időpont egyeztetés szükséges!
A Kapcsolat oldalon kérjük, tájékozód az aktuális nyitvatartási időről!

Hogyan tudom az előleget vagy a részvételi díjat befizetni?

Személyesen (lásd feljebb), bankkártyával, illetve irodánk bankszámlájára történő átutalással vagy banki készpénzes befizetéssel.

Kapok-e visszajelzést, ha az átutalás megérkezett?

Munkatársaink minden esetben jelzik e-mailben, ha az előleg vagy a részvételi díj megérkezett.

Hogyan értesülhetek a legújabb ajánlataikról?

Ha naprakészen szeretnél értesülni az akciós nyaralásokról, akkor javasoljuk, hogy iratkozz fel hírlevelünkre vagy rendszeresen keresd fel irodánk weboldalát, ahol megtalálod az összes általunk ajánlott utazási lehetőségeket.

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Toscana – kultúra és ízek
Ár Ft152.900
/ Felnőtt

Trip Weather Forecast