Utazás a 3 tó vidékre

5 nap

Lago di Garda – Como – Maggiore -5 nap feltöltődés Észak – Olaszország legnagyobb és legszebb tavainál.

Verona – Garda tó – Comoi tó- Maggiore tó – Triest – Miramare kastély

 • Rómeó és Júlia városa
 • Olaszország legnagyobb és Európa legmélyebb tavai
 • kastélyok, várak
 • botanikus kertek
 • hatalmas hegycsúcsok
 • olíva és pálmafák
 • vízesések és egy különleges szurdok
 • hajózás
 • pizza és pasta
 • olasz vendégszeretet

Ezeket tudjuk garantálni azoknak az utasainknak, akik ezen a szervezett utazáson velünk tartanak.

5 nap 4 éjszakás utunkon meglátogatjuk Olaszország legnagyobb és legmélyebb tavait, Rómeó és Júlia városát Veronát valamint a Trieszt melletti Miramare kastély parkját.

Lago di Garda Olaszország legnagyobb tava, amit egy üveg aljú hajóval fogunk megcsodálni, helyi idegenvezetőnkkel, majd körbejárjuk a csodálatos Sirmione városát.

Lago di Como Európa egyik legmélyebb tava, több, mint 400 méter mély. Hajóról fedezhetjük fel  a hatalmas, tavat körül ölelő hegycsoport. Bellagio városa a comoi tó gyöngyszeme, ezt sem és a Bellanoban található Orridoi szurdokot, valamint a környék legszebb kertjét, a Villa Cipressi-t sem hagyjuk ki programunkból.

A Maggiore tónál közösen bejárjuk Stresa városát. Hajós programunkat ajánljuk azoknak, akik nem szeretnének lemaradni ennek a tónak a legszebb szigeteinek látványáról.

Az ár tartalmazza az útiköltséget, szállást 3* és 4*-os szállodában reggelivel, idegenforgalmi adót, Varenna-Bellagio hajózás árát, az idegenvezetői díjakat. A leírás alatt az „Árak” elnevezésű fülnél található az utazási költségek pontos leírása, valamint a “Program leírás” menüpont alatt a részletes program.

Foglalás menete: a kiválasztott dátum után a foglalás gombra kattintva meg kell adni az utasok számát, majd a kívánt szolgáltatásokat (félpanzió, fakultatív programok, biztosítások). A következő lépésben a tovább gombbal a foglalásunkat véglegesítjük a személyes adatok megadásával( utasok neve, születési hely, idő, lakcím, állampolgárság, oltás esetén a vakcina neve és a 2.-vagy 3.oltás időpontja).

A regisztráció végeztével egy visszaigazoló mailt küldünk, majd az utazási szerződést, az utalással kapcsolatos adatokkal. Az összeg beérkezése után küldjük a számlát.

Útjainkat csak Uniós digitális Covid Igazolvánnyal rendelkező utasaink számára ajánljuk.

Olaszország elismeri azt a magyar uniós digitális Covid-igazolványt is, amely igazolja, hogy birtokosa az EMA által nem engedélyezett vakcinával végzett elsődleges oltási ciklus után harmadikként felvett egy EMA által engedélyezett m-RNS-vakcinát is.

Oltóanyag típusa:AstraZeneca, Pfizer, Moderna, JanssenSputnik V, Sinopharm + 1 db JanssenSputnik V, Sinopharm + 1 db Pfizer, ModernaSputnik V, Sinopharm + 1 db AstraZenecaSputnik V, Sinopharm
Olaszországi felhasználás Green Pass köteles tevékenységekhez (12 éves kortól)IgenIgenIgenIgenNem
Beutazás az országbaIgenIgenIgenNemNem
Kiutazás az országbólIgenIgenIgenIgenNem

Az út minimum 30 fő foglalása esetén indul. Abban az esetben, ha a jelentkezők száma nem éri el a minimum létszámot,  a jelentkezők által befizetett összeg teljes ára visszafizetésre kerül.

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tenné, abban az esetben a befizetett foglalási díj 100%-át visszafizetjük utasaink számára. Ebben az esetben a hatályos ÁSZF-től eltérünk.

Áttekintés

Utazás: autóbusszal

Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2021-től:

– autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betartásával közlekedtetjük,
– az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését, illetve ózonos fertőtlenítést jelent,
– az ajtóknál elhelyezett kézfertőtlenítő folyadékok használatával törekszünk arra, hogy az utazás egészségügyi szempontból is biztonságos legyen,
– a maszk használata nem kötelező, de ajánlott,
– kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek, melyről nyilatkozni szükséges.

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges. Kérjük erre figyeljenek!

A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Dózsa György út 1. számtól, a BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt parkolóból indulnak. (a Puskás Ferenc Stadionnal szemben)

GPS:47.500645,19.100120

Lehetőséget biztosítunk menetvonalunkon történő felszállásra, mely minden esetben útiránynak megfelelően történik benzinkutak pihenőiben előre egyeztetett helyen és időben.
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak!

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet értékesítünk, melynek ára: 1.500,-Ft/fő

Törzsutasainknak lehetőséget biztosítunk  a jelentkezések és a befizetések sorrendjében a fix ülőhely kiválasztására, szabad helyek függvényében.

Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést.

Törzsutas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás:

Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén javasolt a biztosítás megkötése, hiszen ezzel a lefoglalt út árát is visszakaphatjuk utazásképtelenség esetén!
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 20 % önrész levonásával az utasnak megtéríti. Amennyiben az útlemondás biztosítás  és az utas biztosítás egyben lesz kötve, a fent leírt önrész 0%.

A biztosítás díja: Alapdíj/Részvételi díj 2,5%-a 

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát indulás előtt idegenvezetőink ellenőrzik az autóbuszon. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
– rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk,
– milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
– kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díjáról irodánkban tájékozódhat. 

Kérjük, hogy részletesebb információért kérjen előre tájékoztatást irodánkban.
Az árak tájékoztató jellegűek, a helyek a töltöttség függvényében változhatnak, kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak és adatok, valamint leírások és információk tekinthetők ajánlatnak.
Az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk.
Amennyiben az árat euróban vagy más külföldi valutában találja, úgy az ott mellette/alatta szerepeltetett forintos összeg csak tájékoztató jelleggel van feltüntetve. Az utazásszervező fenntartja magának a jogot, hogy más árfolyamon váltsa a valutát.

Az út minimum 30 fő foglalása esetén indul. Amennyiben a jelentkezők száma nem éri el a minimum létszámot,  a jelentkezők által befizetett összeg teljes ára visszafizetésre kerül.

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tenné, abban az esetben a befizetett foglalási díj 100%-át visszafizetjük utasaink számára. Ebben az esetben a hatályos ÁSZF-től eltérünk.

Itinerary

Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Veronáig, a buszon szakavatott idegenvezetőnkkel ráhangolódunk az olasz életérzésre. Veronában idegenvezetőnk beavat minket a város történelmébe, megnézzük a híres Rómeó és Júlia erkélyt. Az esti órákban érkezünk a garda tó melletti Peschiera-ban lévő szállásunkra, ahol a félpanziót igénylők vacsorázhatnak.

Reggeli után első programunk Sirmione városa, ahol körbejárjuk a különleges óvárost és a tópartot is. Fakultatív program keretén belül felvonóval feljuthatunk a Monte Baldo hegycsúcsra, a több, mint 2000 méter magasból káprázatos panoráma nyílik a tóra. Aki nem vesz rész ezen a programon, azok Malcesine városka megtekintését javasoljuk. A félpanziót igénylők este a szálláson vacsoráznak.

Reggeli után a comoi tóhoz indulunk, és az erre a programra jelentkezők egy különleges szurdokot sétálhatnak körbe. Aki nem venne részt ezen a programon, Bellano város rövid látogatását javasoljuk. Ezután közösen átbuszozunk Varennaba, ahol szabad program keretein belül megcsodálhatjuk a Villa Cipressi egyedülálló kertjét, majd a csoporttal áthajózunk a comoi tó gyöngyszemének nevezett Bellagioba. Idegenvezetőnkkel bebarangoljuk a lélegzetelállító városkát, majd este indulunk a szállásra.

Reggeli után elindulunk a harmadik célpontunkhoz, a Maggiore tóhoz. Stresa városnézése után akik fakultatív programként a hajózást választják, azok elindulnak a hajókirándulásunkra, amelyről megcsodálhatják a tó adta természeti kincseket, az Isola Bella és Madre szigeteket.

Reggeli után elindulunk Budapestre, pihenésképp megállunk Trieszt mellett a Miramare kastélyparkban. Érkezés az esti órákban.

Az ár tartalmazza:

 • Utazási költségek autóbusszal
 • Szállás 3*és 4*- os hotelben reggelivel
 • Csoportvezető díja
 • Miramare kastélypark belépő
 • Varenna-Bellagio hajójegy díja
 • Minden városba a buszos belépők díja
 • Idegenforgalmi adó

Az ár nem tartalmazza

 • Étkezés:Ebéd
 • Félpanzió
 • Útlemondási biztosítás: 4.100,-Ft/fő
 • Útlemondás biztosítás Covid fertőzés esetén: 7.375,-Ft/fő
 • Baleset- betegség- poggyász biztosítás: 1475,-Ft/2.950,-Ft/-5.900,-Ft/fő
 • Egyágyas felár
 • Júlia háza belépő
 • Orido di Bellano szurdok belépő
 • Hajózás a Maggiore tavon
 • Villa Cipressi kert belépő
 • A fakultatív programok árai a foglalás gomb utáni részben találhatók (foglalás nélkül is megnézhető)

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Mit kell tennem, ha utastársaim közül valaki nem tud részt venni a már befizetett utazáson?

A lehető legrövidebb időn belül jelezd nekünk, ugyanis az ilyen jellegű lemondás általában kötbérköteles, és a részvételi díjból képzett százalékos összege annál nagyobb, minél közelebbi az indulás. A részletek az utazási szerződésben vannak feltüntetve.

Visszamondhatok egy már befizetett utat?

A szerződéstől való elállás általában kötbérköteles, erre részletesen kitér az utazási szerződés. Az utazásszervező kérheti a lemondásból fakadó kárának megtérítését.

Ha a honlapjukon kinéztem egy utat, de telefonon szeretném lefoglalni, megtehetem?

Igen, telefonszámainkon, e-mail elérhetőségeinken munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére. A Kapcsolat oldalon található elérhetőségeken. Ügyintézőink az iroda nyitvatartási idején belül, fogadják hívásod és dolgozzák fel a foglalásokat. Az online foglalást viszont éjjel-nappal lebonyolíthatod, ennek feldolgozása nyitvatartási időben zajlik.

Mire jó a BBP biztosítás? Érdemes vagy kötelező kötni?

Külföldi utazás vagy tartózkodás idejére szóló betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. A biztosítási kötvény felmutatása ellenében a külföldi orvos – sürgős szükség esetén – a beteget ellátja, és honoráriumát később a biztosítóval számolja el. Az ár általában egy főre és minden megkezdett napra számolandó. A teljes utazás időtartamára kötelező érvényes Baleset- betegség- és poggyász biztosítással rendelkeznie minden utasunknak. Ez akár irodánkban, akár egyénileg is megköthető. Egyéni biztosítás kötés esetén annak érvényességét és a fedezetigazolást kérjük az utazás megkezdése előtt megküldeni.

Mit jelent az útlemondási biztosítás?

Az útlemondási (vagy sztornó) biztosítás – biztosítói szakszóval élve – utazásképtelenség esetén nyújt védelmet, hiszen ebben az esetben az önrész levonását követően (ha önrészes a biztosítás) az utas által egyébként elszenvedendő kárt a biztosító megtéríti. Az utazásképtelenség fogalma biztosítótól függ, de általában komoly egészségügyi okokat takar, pl. a biztosított kórházi kezelése, műtéte, balesete, halála, vagy egyéb hasonló, az elutazást kizáró külső és váratlan ok. Általában közeli hozzátartozónál fellépő esemény is ide sorolható, de részleteket a biztosítási feltételekben található. Útlemondási biztosítás csak a szerződéskötéskor köthető, amennyiben az utas- biztosítással egyben kötöd, kár esetén az önrész:0%.

Személyesen is befizethetem a részvételi díjat?

Igen, irodánk címe: 1174 Budapest, Orgoványi utca 2-3, előzetes időpont egyeztetés szükséges!
A Kapcsolat oldalon kérjük, tájékozód az aktuális nyitvatartási időről!

Hogyan tudom az előleget vagy a részvételi díjat befizetni?

Személyesen (lásd feljebb), bankkártyával, illetve irodánk bankszámlájára történő átutalással vagy banki készpénzes befizetéssel.

Kapok-e visszajelzést, ha az átutalás megérkezett?

Munkatársaink minden esetben jelzik e-mailben, ha az előleg vagy a részvételi díj megérkezett.

Hogyan értesülhetek a legújabb ajánlataikról?

Ha naprakészen szeretnél értesülni az akciós nyaralásokról, akkor javasoljuk, hogy iratkozz fel hírlevelünkre vagy rendszeresen keresd fel irodánk weboldalát, ahol megtalálod az összes általunk ajánlott utazási lehetőségeket.

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Utazás a 3 tó vidékre
Ár Ft163.900
/ Felnőtt

Trip Weather Forecast

Garda27°CSunny
SUNRISE07:10
SUNSET19:06 CEST
Hourly Forecast14:00 H27°C15:00 H27°C16:00 H26°C17:00 H26°C18:00 H26°C
Daily Forecast
Thu27/20°C
Fri27/20°C
Sat28/20°C